Uit de regio

Turenhout redder in nood voor Hillegom

Ronald Turenhout heeft het uitstekend naar zijn zin bij S.V. Hillegom en was zondag tegen Velsen weer goud waard. Een subliem doelpunt in de slotminuut van de invaller leverde de thuisclub een broodnodig punt op (1-1).

Vriendenelftal
Na een paar jaar spelen in een vriendenelftal had Van Turenhout wel weer trek in een nieuw avontuur in het vlaggenschip. De onberekenbare aanvaller vindt zijn leeftijd (34) geen belemmering. ‘Nee hoor, ik hobbel wel mee met die gasten en dat gaat tot nog toe erg goed.’
Ik kan het nog
Aangezien de 34- jarige aanvaller diabetes had opgelopen, voelde hij zich beter en goed bij extra trainen en veel bewegen. ‘Dat is eigenlijk de reden dat ik weer terug ben en ook omdat ik het schitterend vindt om met die jonge gasten te ballen. De gelijkmaker was weer een moment voor mij waar ik met volle teugen van geniet. Ik dacht nog bij mezelf, ik kan het nog steeds en dat is een heerlijk gevoel.’
Pover
Het degradatie duel, want zo kon je het wel noemen, was van een povere kwaliteit. Beide ploegen wilden zeker niet verliezen. De wedstrijd werd met name na de 0-1 rond de 65e minuut van Patrick Castricum behoorlijk spannend. De ploegen hielden elkaar in de eerste helft goed in evenwicht. Er waren weinig kansen. Hillegom had, gezien de zeven corners, wat meer het initiatief. In het tweede bedrijf was het Velsen wat veel druk uitoefende op de Hillegom-defensie. Dat had resultaat toen de al genoemde Castricum door een uitglijder in de Hillegom- achterhoede makkelijk kon scoren. Gek genoeg drukte de ploeg van Ton Pronk niet door. De gastheer nam de regie over en forceerde net als in de eerste helft zeven corners. Ook dat betaalde zich niet uit in de gelijkmaker. Hillegom leek zo een kansloze missie tegemoet te gaan tot het moment aanbrak van Turenhout. Op een wonderlijke manier schoot hij na een paar sambabewegingen, gevolgd door een prachtige volley over de keeper heen, de gelijkmaker binnen.
Zakelijk
Na de wedstrijd was Velsen-coach Ton Pronk zeer teleurgesteld. ‘We geven gewoon knullig de drie punten weg. Die speler (Turenhout, red.) had die bal niet eens mogen hebben. We hadden met nog een minuut op de klok zakelijker moeten zijn. Dit was voor ons de kans om aan te sluiten bij de ander ploegen en die hebben we gemist.’
Hillegom- coach Kranenburg was blij met het behaalde punt. Ík ben blij dat we niet hebben verloren van Velsen. Het was kantje boord , maar uiteindelijk verdiend. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar.’