KNVB regio West 1 en West 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Sponsoractie Wind in de Rug steunt duurzame initiatieven

Windenergievereniging Meerwind stelt dit jaar weer € 10.000,- ter beschikking voor duurzame initiatieven in de regio Haarlemmermeer. Bewonersgroepen, verenigingen en scholen met een goed idee of plan over duurzaamheid kunnen hiervoor geld krijgen van Meerwind. Zo helpen ze de windturbines van Meerwind bij het realiseren van duurzame projecten. Geïnteresseerden kunnen hun voorstellen indienen tot 20 augustus 2017.

VV Zwanenburg was in 2016 een vereniging die mocht rekenen op een bijdrage voor een duurzaam initiatief. Deze voetbalvereniging kreeg een bedrag van € 2.650,- voor het plaatsen van een zonneboiler die de kleedkamers en kantine van warm water kan voorzien.

Meerwind is een energievereniging met bijna 1.100 leden en bezit drie windturbines langs de A4. De vereniging wordt geheel gerund door vrijwilligers. ‘Wij vinden dat we een substantieel deel van die winst ook moeten inzetten om onze leefomgeving te helpen verduurzamen’, aldus voorzitter Bert van Noord.

Vorig jaar is Meerwind gestart met de sponsoractie Wind in de Rug, waarbij zij kleine lokale initiatieven van verenigingen, scholen of clubs ondersteunt met een financiële bijdrage. ‘We zijn vooral op zoek naar kleinere projecten die bijdragen aan CO2-reductie, energiebesparing of hergebruik van grondstoffen, maar het kan ook een project zijn dat de sociale cohesie in een buurt, dorp of wijk vergroot.’

Het aanmeldformulier en informatie over de voorwaarden zijn te vinden op www.meerwind.nl.

Foto: Erik Rijper

  • VV Zwenenburg
  • Meerwind
  • Wind in de Rug

Geef jouw reactie