Uit de regio

Katwijk in derby langs Rijnsburg, ruime zege Lisse

VV Katwijk of beter gezegd Marciano Mengerink heeft wederom in de extra tijd een wedstrijd beslist. Het goudhaantje van de koploper in de tweede divisie besliste de derby tegen Rijnsburgse Boys door op de valreep de 1-2 te scoren.

Flinke smet op de beladen derby was het feit dat beide supportersgroepen, bij een 1-1 tussenstand, met elkaar slaags raakte op de tribune. Arbiter De Winter besloot daarom de wedstrijd tien minuten stil te leggen. De politie was snel ter plaatse om de rust te laten terugkeren. Mengerink zette Katwijk al vroeg op voorsprong.  Jeffrey Jongeneelen hielp Rijnsburgse Boys tegen zijn ex-club snel weer langszij.

FC Lisse verstevigde haar positie in de middenmoot door De Dijk op Ter Specke met 3-0 te verslaan. Koninklijke HFC verloor met 1-0 van subtopper Barendrecht.

Tweede tredes lager lijkt Ter Leede het geloof in de titel kwijt. Op eigen veld leden de Sassenheimers een smadelijke 1-5 nederlaag tegen Hoek. De wedstrijd van Noordwijk, de trotse koploper in de hoofdklasse,  tegen Nootdorp werd afgelast.