Uitslagen

Nederland doorstaat Deense storm en wint opnieuw

De Oranje Leeuwinnen hebben ook de tweede wedstrijd op EK in winst omgezet. Op Het Kasteel in Rotterdam bleek één treffer net als tegen Noorwegen voldoende. Sherida Spitse haalde na twintig minuten spelen optimaal rendement uit een door Daniëlle van der Donk versierde strafschop.

Het doelpunt was voor Nederland de beloning voor een sterke start. In de tweede helft kon de ploeg van trainster Sarina Wiegman het goede spel niet voorzetten. Denemarken duwde de gastvrouwen steeds verder achteruit en dwong een hele serie kansen op de gelijkmaker af. Doelvrouw Sari van Veenendaal hield Oranje een aantal keer knap uit de been. Ook verdedigster Stefanie van der Gragt leverde als invalster een belangrijke bijdrage.

Met zes punten is Nederland door de verrassende zege van Belgie op Noorwegen (2-0) nog niet zeker van de volgende ronde. De Derby Der Lage Landen staat maandag in Tilburg op het menu, aanvang 20.45 uur.

Tegenvaller voor Oranje was het geblesseerd uitvallen van sterspeelster Lieke Martens. Voormalig SV Abbenes en Kagia-speelster Renate Jansen kon zo een kwartier voor tijd haar EK-debuut maken.