Uit de regio

Noordwijk niet te stuiten in hoofdklasse

Volgende week kan Noordwijk de eerste periodetitel binnenslepen in de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen. De formatie van Kees Zethof had weinig moeite met de Ridderkerkers en klopte de debutant met 4-2. De equipe van Gijs Zwaan had tot nog toe net zoveel tegendoelpunten als Noordwijk, drie stuks. Daar kwamen zaterdag vier goals bij.

Strafschop
Een onterechte strafschop zette Noordwijk op het goede spoor. Aanvoerder Martijn Le Conge benutte de strafschop na een kwartier spelen feilloos (1-0). De gastheer pakte gelijk door. Een feilloze bal van Denzel James bereikte Emiel Wendt. Die schoot zijn ploeg vijf minuten later in een zetel vijf minuten (2-0).

Balende coach
Zwaan baalde als een stekker. Zijn ploeg begon goed het eerste kwartier en had eigenlijk niets weggeven. Binnen een mum van tijd stond zijn team op een 2-0 achterstand. Woedend reageerde de oefenmeester na afloop van de wedstrijd. ‘Ongelofelijk eigenlijk waarom de scheidrechter de bal op de stip legt. Mijn back (Ard Hartman, red.) wordt haast doormidden geschoten met zijn handen naast zijn lichaam. De afdruk van de bal kon je zien op zijn shirt. Ja, en dan sta je luttele minuten later op een 2-0 achterstand. Dat Noordwijk een goede ploeg heeft, is wel duidelijk voor mij. Maar om op zo een knullige manier op achterstand te komen, was wel heel zuur. We hadden deze man niet echt mee. Echt een thuisfluiter. Ik kan er niet meer van maken.’

Herstel
Rijsoord toonde veerkracht. Een dieptebal rond het half uur op Chris Promes betekende de aansluitingstreffer 2-1. Maar toen ging het weer mis, nu op de reservebank van Rijsoord. Mike van Gool riep vanaf de bank met een cynische toon naar de scheidsrechter of hij de goal niet moest afkeuren. Van Gool kon gelijk inrukken met een rode kaart. Zwaan keek niet eens meer verbaasd naar het voorval en de leidsman.

James
Noordwijk zette na de 2-1 gelijk een tandje bij. Dat had vijf minuten later gelijk succes. James stelde orde op zaken toen hij de 3-1 op het scorebord zette. In de tweede helft kwam de thuisclub door een eigen doelpunt van Romain van Bruggen op 4-1. Toen geloofde Noordwijk het wel. Dat het in de 90e minuut nog 4-2 werd deed niet meer ter zake.

Winnen
Noordwijk speler Denzel James was niet ontevreden na afloop van de wedstrijd. ‘De drie punten waren heilig vandaag. Thuis moet je altijd winnen. Dat hebben we gedaan. Dat niet altijd alles goed gaat, moet je accepteren. Er gaan ook veel dingen goed. We zijn volwassen geworden. Daar is Zethof verantwoordelijk voor. Elke week de focus erop en geconcentreerd blijven spelen. Volgende week weer thuis tegen Achilles Veen. Er ligt dan een periodetitel in het verschiet. Een nieuwe uitdaging voor het hele team.’