KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Lisse eert Uphoff, Van den Berg en Van den Bos

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Lisse zijn woensdag 3 januari 3 vrijwilligers benoemd tot ‘lid van waardering.’ Marcel van den Bos, Willem van den Berg en Jacques Uphoff kregen van hun partners en in gezelschap van de families de bijbehorende versierselen opgespeld.

Eerst was het woord aan voorzitter Leon Annokkee. Hij blikte terug op 2017 en riep onder andere op tot meer respect voor elkaar en plezier bij het spelletje. Onder luid applaus werden vervolgens drie clubiconen naar voren geroepen.

Willem van den Berg werd met een smoes naar de club gelokt. Hij had vannacht niet geslapen, vanwege het interview wat hij om kwart voor 7 moest houden met Jankees Faas. Die spanning was onnodig, want het werd een leuk interview dat terug te zien is op de Facebookpagina van FC Lisse. De clubman vertelde uitgebreid over zijn leiderschap van lagere jeugdteams. Hij doet dit al meer dan 30 jaar en altijd samen met andere trainers, zoals Jaap Meiland, Willy Vrielink, zoon Marco en Mike Kortekaas en de afgelopen jaren Koos Koelewijn. Van den Berg is een bescheiden persoon maar uit alle reacties op Facebook blijkt wel hoe de spelers die in zijn teams speelden zijn betrokkenheid waarderen!

Van den Bos begon ooit als pionier met de website van FC Lisse en is nog steeds webmaster. Inmiddels wordt hij bijgestaan door een uitgebreid webteam. Naast het technische gedeelte van de site begon Van den Bos ook met het maken van foto’s voor deze site. Hij doet dit nog steeds, maar inmiddels ook voor Orange Pictures en het Witte Weekblad. Marcel maakte bovendien tot en met vorig jaar uit van de kampstaf. Mede dankzij de prachtige fotoreportages kreeg het kamp weer een boost en zat het dit jaar zelfs binnen tien minuten vol.

Jacques Uphoff is jarenlang bestuurslid geweest bij FC Lisse. Hij was onder andere als trainer en kartrekker betrokken bij de totstandkoming van damesvoetbal op de club. De meeste mensen kennen Uphoff als gezicht van de administratie van FC Lisse. Daarnaast doet hij bij de thuiswedstrijden van FC Lisse 1 de kaartverkoop samen met Ameliet van der Leede. Tot slot is hij ook regelmatig achter de bar te vinden.

Fotobijschrift van links nar rechts: Jacques Uphoff, Marcel van den Bos, Willem van den Berg.

Foto: FC Lisse

  • FC Lisse
  • nieuwjaarsreceptitie
  • lid van waardering

Geef jouw reactie