KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Kampioenskoorts in Sporthallen Zuid Amsterdam

De crème de la crème van het Nederlandse jeugdzaalvoetbal komt zondag 14 mei bijeen in de Sporthallen Zuid te Amsterdam. Daar gaat het maar om een ding: de landstitel.

In vier verschillende leeftijdscategorieën (JO13, JO15, JO17 en JO19) wordt gestreden om het kampioenschap van Nederland. Vanaf 11.30 uur gaan de poulewedstrijden van start. De JO19-teams van FC Eindhoven en HV/Veerhuys beginnen om 13.00 aan hun belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Op het Nederlands kampioenschap jeugdzaalvoetbal ontmoeten de beste jonge zaalvoetballers elkaar. Voor de technische staf van de nationale jeugdteams en de verenigingen is dat een mooi moment om te kijken hoe de talenten zich hebben ontwikkeld en zich houden onder hogere druk en weerstand.

Om de beste spelers vaker met elkaar te laten trainen is de KNVB dit seizoen gestart met twee nationale jeugdteams in de leeftijdscategorieën Onder 17 en Onder 19. Deze spelers komen regelmatig samen voor een trainingsstage en hebben hun eerste interland gespeeld tegen België. Onder 17 zal eind juni nog naar Portugal afreizen om deel te nemen aan een vierlandentoernooi.

Bron: KNVB

  • NK-jeugdzaalvoetbal

Geef jouw reactie