KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Geslaagde Nationale Voetbaldag bij Velsen

Ruim 500 voetbalclubs openden tijdens het openingsweekend van het EK voetbal hun deuren tijdens De Nationale Voetbaldag. Daarmee was de eerste editie van dit initiatief van de KNVB en het Oranje Fonds zeer geslaagd. Met De Nationale Voetbaldag wordt de grote maatschappelijke waarde van voetbalverenigingen uitgelicht. Zij brengen hun sociale rol in de wijk op een leuke en sportieve manier onder de aandacht.

RKVV Velsen was zaterdag één van die verenigingen. Van 9.15 uur tot 14.00 uur waren er voor de jongste jeugd (07 tot en met de O12) leuke voetbalactiviteiten zoals: een snelheidsmeter en een gatendoel. De oudere jeugdleden konden onder meer hun krachten meten in een onderling mixtoernooi en de strijd om de penaltybokaal. Niet alleen leden, maar ook vriendjes en vriendinnetjes waren op deze speciale dag welkom op de club.

Het idee voor De Nationale Voetbaldag is ontstaan in voorbereiding op EURO 2020. Vanwege de coronacrisis kon de eerste editie vorig jaar niet doorgaan. Ook dit jaar was het lange tijd onzeker of het evenement wel live kon plaatsvinden, maar dankzij de inspanningen van vele vrijwilligers in het amateurvoetbal waren er zaterdag 12 juni meer dan 100.000 mensen in het hele land betrokken bij deze dag. Het doel: clubs nog meer openstellen voor hun omgeving door allerlei extra activiteiten te organiseren.

  • RKVV Velsen
  • Nationale Voetbaldag

Geef jouw reactie