KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine

Geslaagde technische dag bij HSV

De Haarlemse Scheidsrechters Vereniging wilde haar korps goed voorbereiden op de nieuwe competitie. Met de spelregelwijzigingen en mentale weerbaarheid als speerpunten werd op zaterdag 13 augustus een technische dag met grote namen georganiseerd. Niemand minder dan Dick van Egmond en Martin van der Herik hielden boeiende presentaties.

Van Egmond presenteerde, ondersteund door technisch expert Don Frijn, de nieuwe richtlijnen van de KNVB. Hoe ontwikkelen de heren in het betaald voetbal zich en hoe kan men de prestaties van scheidsrechters en assistenten verbeteren? Het waren slechts enkel aspecten die ter sprake kwamen. Uiteraard werd stilgestaan bij de voornaamste wijzigingen in de spelregels, compleet met beelden van het EK 2016. Er was een goede interactie met de toehoorders, van jong tot zeer ervaren en van laag tot hoog fluitend. Het programma liep gecontroleerd uit en werd probleemloos aangepast.

Ook aan de conditie gewerkt. Trainer Jos Angevaare had een I-loop, een intelligentie-loop, uitgezet. Er waren twaalf raadseltjes/vragen/sommen voorafgegaan en gevolgd door een loop van 70-80% van je maximale capaciteit over de breedte van het veld. En steeds vermoeider worden, en dan optellen, beredeneren..... Net een wedstrijd: focus, ook als je moe wordt...

Tijdens de lunch had Fred van der Ploeg een pittige spelregeltoets in petto. Daarna dook Martin van der Herik met de toehoorders in de wereld van de mentale weerbaarheid. Als je weet wat je kunt verwachten, als je het al een keer meegemaakt hebt, sta je sterker en kan je het probleem de baas. Basis voor een sterke mentale weerbaarheid is je fysieke situatie. Als je niet hoeft na te denken over een mogelijk conditietekort, als je niet nadenkt en moeilijk doet over een lange sprint in de laatste tien minuten, is je hoofd vrij voor andere onverwachte ontwikkelingen. De zaal was muisstil en luisterde geboeid.

De luisteraars werden ook aan het werk gezet. Met vragen over de scheidsrechter. Wat heeft een goede scheidsrechter nodig? Welke kwalificaties? De resultaten werden besproken en aangevuld. Het nieuwe seizoen kan voor de scheidsrechters ook beginnen.

Foto: KNVB

 

  • HSV
  • scheidsrechters

Geef jouw reactie