KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine

Telstar- speelster Hassani dwingt transfer af naar Turkije

Telstar- speelster Samya Hassani maakt per direct de overstap naar Fenerbahçe SK. De Turkse topclub koopt het contract van de aanvalster af. Hassani wordt zo de eerste Witte Leeuwin die voor een transfersom de stap naar een buitenlandse club maakt.

Samya Hassani (24) maakte in de zomer van 2022 de stap van het Belgische KAA Gent naar de IJmond, bij de rentree van de Witte Leeuwinnen in de Vrouwen Eredivisie, en kwam sindsdien tot in totaal 32 officiële wedstrijden voor Telstar. De Amsterdamse komt uit voor het Marokkaans elftal, waarvoor ze twee jaar geleden speelminuten maakte in de finale van de Africa Cup en met wie ze komende zomer op de Olympische Spelen hoopt uit te komen.

Hans de Winter: -'technisch manager Telstar Vrouwen- ‘Om midden in het seizoen een speelster kwijt te raken is natuurlijk een groot gemis. We zijn echter bijzonder trots dat ons beleid om speelsters te ontwikkelen haar vruchten afwerpt en dat binnen twee jaar na de terugkeer in de Azerion Vrouwen Eredivisie een speelster reeds de stap kan maken naar een buitenlandse topclub. Wij wensen Samya heel veel succes bij deze volgende stap in haar ontwikkeling.’

  • Telstar Vrouwen
  • Samya Hassani
  • Witte Leeuwinnen

Geef jouw reactie