KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

FC Lisse bereikt het voetbalwalhalla voor amateurs

‘We hebben het geflikt. We zijn gepromoveerd naar de tweede divisie.’ Dat waren de eerste gedachten bij FC Lisse-coach Robbert de Ruiter na de 1-4 winst bij Harkemase Boys. De Lissenaren zijn twee derby’s rijker geworden. Katwijk en VVSB speelden al op het hoogste amateurniveau. Niet alleen Lisse, maar ook de buren van Rijnsburgse Boys komen daar nu bij.

Bij aankomst in Lisse brak er een groots feest uit op sportpark Ter Specke. Iedereen was in alle staten en ging feesten. En wat een afscheid voor een aantal spelers, die gaan vertrekken bij de club dit seizoen. Aanvoerder Tom Zoontjes. Murat Onal, Richard van Heulen en Steven Olsthoorn om er een paar te noemen. Voor Olsthoorn is zijn vertrek heel bijzonder. Volgend seizoen speelt de spits bij Koninklijke HFC en zal hij Lisse als tegenstander treffen.

De Ruiter: ‘Ongelofelijk wat mijn team heeft neergezet dit seizoen. Eerst in de competitie en nu in de nacompetitie. Als je even terug gaat naar vorig seizoen waar je degradatie moet voorkomen en je een jaar later promoveert wat is voetbal dan toch mooi. Maar wat een wedstrijd vandaag met alles erop en eraan. Wat hebben we niet meegemaakt in deze bizarre competitie en in de nacompetitie. Ook vandaag zat het weer niet mee door pech met de bus. Het verstoort toch je voorbereiding. We hadden de eerste twintig minuten weinig in te brengen tegen Harkema dat teveel ruimte kreeg. Vooral Matthijs Hardijk werd daardoor levensgevaarlijk. Na de waterpauze hebben we dat rechtgezet. De sleutels vandaag bij ons waren Niels Buijs en Justin Valk. Die twee gooiden herhaaldelijk het script van Harkema onderuit. waardoor wij steeds beter in de wedstrijd kwamen. Dat Harkema het eerste half uur niet scoort waren zij zelf debet aan. Dat Boyd Stevens daarna van dertig meter uit haalt en de 0-1 werkelijk subliem binnenschiet was een geweldige binnenkomer. Dat we de rust in gingen met 0-1 was voor ons een mentale overwinning.’

Buijs
De Ruiter vervolgt: ‘Dit moet ik even vertellen over Niels (Buijs) die op Oebele Schokker stond geposteerd. Waar Schokker was, was ook Buijs. Op een gegeven moment vroeg de spelbepaler van Harkema aan Buijs of hij het leuk vond om hem overal te volgen. Nee, antwoorden Buijs gevat: ‘Ik vinder niets aan maar het moet van mijn trainer. ‘Ik heb me smakelijk vermaakt om Niels vervolgt De Ruiter met genoegen zijn verhaal. Schokker kwam niet meer aan voetballen toe en Niels hoefde niet te voetballen, want die liep op de goede momenten iedere keer in de weg.’

Gouden tweede helft Lisse
FC Lisse pakte gelijk door de tweede helft. Door goed doorzetten van Rik Vermeulen kon Rowdy van der Putten de 0-2 binnenschieten. De Ruiter dacht zo dat het lek boven was. Dat was het even niet toen Klaas Schotanus Harkema op 1-2 zette. Een verlenging leek in het verschiet, want qua doelpunten was de stand over twee wedstrijden gelijk geworden (3-3). Vlak erna brak het hoogtepunt aan voor Murat Onal. De speler die naar Huizen verkast, maakte zich gelijk waar. ‘Uitgerekend Murat maakt de cruciale 1-3. Deze jongen heeft veel meegemaakt ook in de privésfeer. Dit gun ik hem van harte, want wat schoot hij de bal subliem in. Het heeft zo moeten zijn. Invallen en scoren, wat een moment voor die jongen. Vanavond nam hij met tranen in zijn ogen afscheid van het elftal. Ja, dat was slikken maar ook weer van vreugde met zo een einde van het seizoen voor hem. Vanaf de rechterkant kwam de bal perfect op zijn slof 1-3.’ De 1-4 van Rowdy van der Putten, zijn zevende in de nacompetitie, maakte aan alle onzekerheid voor Lisse een einde.

Felicitaties
Na de wedstrijd werd De Ruiter bedolven met apps en sms berichten. Een delegatie van het bestuur van VVSB en collega coach Wilfred van Leeuwen stuurde De Ruiter berichten. De Ruiter heeft een uitstekend verleden de Noordwijkerhouters. Die zien hem graag met FC Lisse verschijnen op sportpark De Boekhorst volgend seizoen.

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Facebook Lisse

 

  • FC Lisse

Geef jouw reactie