433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Hoofddorp sluipt naderbij koploper in 2B

S.V. Hoofddorp heeft afgelopen zondag koploper AGB verslagen met 2-1. De ploeg van Jimmy Simons is de Amsterdammers genaderd tot op vier punten en staat voorlopig op plaats twee op de ranglijst. De Hoofddorpers zijn door de overwinning op AGB inmiddels tien wedstrijden achtereen ongeslagen. De opmars begon vorig jaar op 4 december 2016 tegen ZSGOWMS dat met 2-0 verslagen werd.

Voorafgaande aan de wedstrijd was Simons positief gestemd. ‘We zijn goed bezig. AGB moet winnen om verder uit te lopen. Wij moeten deze wedstrijd winnend afsluiten om naderbij te komen.’ Simons werd op zijn wenken bediend, want zijn equipe trok aan het langste eind. Nog vijf finales te gaan voor de top vier op de ranglijst. Het kan nog alle kanten op.

Vijf jaar
Voor Simons zou het een geweldig afscheid kunnen worden mocht zijn ploeg promoveren. De oefenmeester vertrekt na vijf jaar Hoofddorp dit seizoen. Simons, die zeer ambitieus is, zoekt een nieuwe uitdaging en dat lijkt een kwestie van tijd als de competitie ten einde loopt.

Hoog tempo
Hoofddorp startte met de wind in de rug zonder de geblesseerde Jasmin Ramic die met een dijbeenblessure kampte. Vanaf minuut een was het tempo moordend in deze topper. Na een begin fase van over en weer voetbal en een paar mogelijkheden viel het eerste doelpunt. Rond het kwartier kon AGB keeper Mitchel Vincken eerst nog wegwerken, maar de bal kwam echter voor de voeten van Ivar Lammers. Lammers schoot vervolgens fraai binnen met een schitterende volley 1-0. De wedstrijd kon toen echt gaan beginnen. Daar kwam bij AGB niet uit wat het voor ogen had. Met een met veel druk naar voren spelend Hoofddorp, was er voor de ploeg van Senel Cebar weinig te halen. Maar het overwicht van Hoofddorp werd niet verder uitgedrukt in goals. Waar iedereen op een 1-0 ruststand had gerekend, viel toch de tweede goal in de 45e minuut. Een vlot lopende combinatie met Ibrahim Akkabi werd door Lars van Rijn voortreffelijk binnengeschoten. Voor AGB een dreun van de eerste orde zo net voor de pauze.

Hoofddorp- speler Van Rijn kon zijn geluk niet op: ‘Net voor het rustsignaal scoren kan niet beter. De 1-0 voorsprong was te mager in mijn ogen. Dat ik dan zo kan binnen schieten is mooi. Ik raakte hem vol op mijn pantoffel. In de rust hebben we afgesproken voor de derde goal te gaan en niet terug te gaan zakken.’ Maar dat liep even anders. Waar Hoofddorp de eerste helft volop druk kon zetten, waren de rollen de tweede helft omgedraaid. De mogelijkheden waren toen aan AGB besteed. Een maal werd de bal van de lijn gehaald na een inzet van Sergio Comvalius. Twee schoten uit de tweede lijn brachten ook niets op voor AGB. Een paar gevaarlijk inzetten in het zestienmetergebied werden goed door Hoofddorp goalie Jan Ziere gepareerd. Hoofddorp kon het bemannen, maar soms wel met kunst- en vliegwerk.

Een kwartier voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer. Comvalius bracht zijn ploeg weer hoop toen hij snoeihard via de binnenkant van de paal raak schoot (2-1) Tijd voor een slotoffensief om alsnog de gelijkmaker te forceren. Het bleek ijdele hoop, want Hoofddorp sleepte de drie belangrijke punten binnen. De competitie gaat nu echt beginnen. Welke ploeg maakt de volgende misstap van de vier gegadigden bovenin op de ranglijst.

Matchwinnaar Lars van Rijn was zeer content met de overwinning. ‘Ja, we hebben vandaag verdiend gewonnen ondanks dat we de tweede helft minder naar voren konden spelen. Op basis van de eerste helft hebben wij recht op de drie punten. We speelden toen echt goed. We hadden toen al de 2-0 moeten maken. Gelukkig kwam het toch nog goed net voor rust. Uiteindelijk maakt die goal het verschil. Goed gevoel dat zeker en nu moeten we lekker doorgaan waar we mee bezig zijn, AGB achtervolgen.’

Tekst: Hennie van de Weerd