FC Lisse weer aan kop na zege op Rijnvogels

FC Lisse heeft het midweekse duel tegen FC Rijnvogels winnend afgesloten (3-1). Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Om weer de koppositie te heroveren moesten de Lissenaren winnen. Voor Rijnvolgels waren punten ook heel hard nodig om verder weg te lopen bij de onderste plaatsen. De ploeg van Robbert de Ruiter trok aan het langste eind en won met 3-1. In de slotfase van de wedstrijd nam FC Lisse definitief afstand door een benutte penalty.

De Ruiter had een absentie en dat was doelman Brian van der Werff. De sluitpost kampt met een rugblessure. Hij werd vervangen door Tim Orlowski. Noem het toeval maar door het uitvallen van Thierry Monteny na 35 minuten spelen speelde invaller Rowdy van der Putten een hoofdrol in het tweede bedrijf.

FC Lisse begon slap aan de eerste helft en dat zou in het vervolg van de wedstrijd niet veel beter worden. Rijnvogels begon wel scherp en dat had al na vijf minuten succes. Romano van der Stoep kopte schitterend raak na een puntgave voorzet van Arno Dijkstra. De equipe van De Ruiter kon er slecht mee overweg. Door veel balverlies en verkeerde passes bleven er weinig mogelijkheden over. Lisse ontsnapte ook nog aan de 0-2 toen een inzet van Niels van Veen van de doellijn werd gewerkt. De rust ging in met 0-1 en daar konden de Lissenaren nog het meest tevreden mee zijn.

De Ruiter had zijn manschappen aangespoord van meet af aan volle bak te spelen. Dat had gelijk succes na 5 minuten spelen. Door een briljante actie van Martin van Eeuwijk kon Koen Fokkema de 1-1 binnen schieten. Rijnvogels net op adem gekomen, kon een minuut later weer de gang naar het net maken. Invaller Rowdy van der Putten schoot perfect de 2-1 langs Peter Messemaker. Deze stand bleef lang staan op het scorebord. Zowel Lisse als Rijnvogels kregen nog een paar mogelijkheden, maar daar bleef het ook bij tot de door Van der Putten bentte penalty. Van der Putten maakte zo eerste twee doelpunten voor Lisse en dat was voor hem een bevrijding. De concurrentie kan aan de slag.

De Ruiter was content met de overwinning. ‘Het geeft een goed gevoel dat we weer bovenaan staan. We beginnen niet erg sterk. Onnodige goal waar er slecht word door gedekt. We waren ineffectief de eerste helft. De twee snelle goals gelijk na rust geeft ons een dosis vertrouwen. We speelden dan ook stukken beter de tweede helft. Dit was zo een wedstrijd dat het of fout of goed zou kunnen gaan. Het was erop en erover. Als ik een cijfer zou moeten geven, is dat voor de eerste helft een 4,5 Voor de tweede helft geef ik een 7,5. Rijnvogels heeft gewoon een uitstekend elftal dat hebben we wel gemerkt vanavond.’