KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine

Geslaagde avond meiden en vrouwenvoetbal bij SV Hoofddorp

De een wil bijgepraat worden over het spelregelbewijs, terwijl de ander op zoek is naar inspiratie om nieuwe trainers te werven voor de club. De verscheidenheid aan achtergronden, leeftijden en motieven maakte het event ‘The Only Way Is Up!’ voor vrijwel elke speler, scheidsrechters of meidencoördinator een verrijking.

‘Kunnen jullie mij helpen aan nieuwe spelers, trainers èn scheidsrechters?’ Al ver voor de start van de trainer en scheidsrechtersessie kwamen en de eerste genodigden bij locatie S.V. Hoofddorp binnen druppelen. Ruim 50 spelers en 20 scheidsrechters meidencoördinatoren en trainers staan er op de gastenlijst tijdens dit event, wat geïnitieerd is door DSOV, S.V. Hoofddorp, SV Overbos, SCW en FC VVC i.s.m. KNVB Voetbal Technische Zaken en KNVB Arbitrage.

Tijdens de sessie voor trainers wordt direct duidelijk dat zij de onmisbare schakels in de ontwikkeling van spelers zijn op weg naar hun eigen top. En wie kan dit alleen maar beamen? Dat zijn natuurlijk voormalig internationals Nathalie Geeris en Leonne Stentler. Geeris nam de aanwezigen in haar verhalen mee naar Amerika, Japan en Zweden, waar zij als voetballer haar sporen heeft verdiend en Leonne Stentler gaf de aanwezigen een kijkje in zowel het leven als profvoetballer bij ADO Den Haag en Ajax als haar leven na het voetbal.

Daarna stond het onderdeel spelregels op de rol. De scheidsrechterssessie stond onder leiding van FIFA-assistent-scheidsrechter Franca Overtoom. Naast alle bedrijvigheid werd er achter de schermen gesproken over de uitdagingen waar de verenigingen voor staan zoals leeftijd en/ of niveauverschil binnen één team, trainerstekort en het opheffen van teams i.v.m. onvoldoende speelsters.

Voetbal om van te houden
‘Al met al, was het een geslaagd event met een gemêleerd gezelschap aan gastsprekers. Een ieder vanuit zijn eigen rol en invalshoek met allemaal hetzelfde doel voor ogen, namelijk het vrouwen voetbal een boost geven’, zegt woordvoerder FC Haarlemmermeer Natasja Carrera met gepaste trots. ‘Zoveel meiden!’, glundert KNVB Voetbal Technische Zaken Aart Korenhoff. Ja, dit is nu voetbal in al zijn facetten. Je ziet het, het zijn allemaal voetballiefhebbers. Zo’n initiatief als vanavond, bevestigt natuurlijk wat wij allang wisten: voetbal is fun en doe je samen met iedereen. En gelijk hebben zij, het stokje doorgeven aan de volgende generatie meiden met het oog op de toekomst. Daarom krijgt het ook nog een vervolg met een themavond over coaching en begeleiding.'

 

  • FC Haarlemmermeer
  • The Only Way Is Up

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement