KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

S.V. Hoofddorp en Ajax ondertekenen partnercontract

Eind september was S.V. Hoofddorp op uitnodiging van de Ajax Coaching Academy te gast bij Ajax bij het thuisduel tegen PEC Zwolle. De Hoofddorpse club ondertekende voorafgaande aan de wedstrijd, de samenwerkingsovereenkomst met Ajax. Als partnerclub wordt de club door het seizoen heen, een aantal keer uitgenodigd voor inhoudelijke bijeenkomsten of zoals onlangs, voor een interessante voetbalavond.

Vooraf gaf Edwin van der Sar een boeiende presentatie, waarin Ajax zijn plannen en ambities voor de Ajax Coaching Academy ontvouwde. Daaruit blijkt dat de Amsterdammers veel waarde hechten aan een goede samenwerking met zijn partnerclubs, waartoe nu ook S.V. Hoofddorp behoort.

Veel kennis te delen
Er is wereldwijd veel vraag naar de kennis en kunde die Ajax in huis heeft wat betreft het opleiden van topvoetballers. Ajax wil gedeeltes van die kennis graag delen, maar dan wel met clubs en mensen die ook het belang van Ajax zien. Om te inspireren en te motiveren, maar ook om van elkaar leren.

Amateurclub voedingsbron
De amateurclubs zijn de voedingsbron voor de spelers die in de jeugd van Ajax rondlopen. Ajax ziet absoluut de waarde van de voetbalclubs in onze omgeving en wil het belang van het goede functioneren van de partnerclubs dan ook benadrukken. Hoe beter de samenwerking, hoe hoger Ajax de jeugdopleidingen qua niveau kan krijgen. Door elkaar inhoudelijk te versterken, ontstaat een win-win-situatie. Het is in het algemene belang van het Nederlandse voetbal dat spelers zo breed en goed mogelijk worden opgeleid.

Voor S.V. Hoofddorp betekent dit dat de club in de gelegenheid is om via Ajax mensen van andere clubs op niveau te ontmoeten. De Hoofddorpse voetbalclub kan zich ook verbeteren met de kennis en kunde die Ajax aanbiedt.

Fotobijschrift: Edwin van der Sar met het zojuist ondertekende partnercontract. Links geflankeerd door Benno Peperkamp (bestuurslid voetbalzaken S.V. Hoofddorp) en rechts door Chris Schuthof (Hoofd Jeugd Opleiding en TJC Bovenbouw S.V. Hoofddorp)

  • S.V. Hoofddorp
  • partnerclub Ajax

Geef jouw reactie