KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine

De mentaliteit van de club spreekt mij enorm aan

Trouwe fans steunen hun club in goede en slechte tijden. De zaterdag of zondag staat (deels) in het teken van voetbal. Bij Kagia is Jeroen Kuijper een vertrouwd gezicht langs het veld. Zijn steun kan de club uit Lisserbroek goed gebruiken. De versterkte degradatieregeling maakt het voor Kagia extra lastig om zich dit seizoen opnieuw te handhaven in de tweede klasse, het wedstrijdniveau waarop het sinds het kampioenschap in 2018-2019 uitkomt.

Kuijper (61) is al bijna 50 jaar lid van de vereniging en kent Kagia vooral door zijn lange staat van dienst als vrijwilliger op zijn duimpje. Vlaggen, bardiensten draaien op de trainingsavonden en bestuurslid zijn taken die hij allemaal lange tijd verrichtte. Daarnaast was Kuijper jarenlang betrokken bij de samenstelling van het clubblad. Zijn eigen voetbalroots ligt bij Lisser Boys, maar al snel werd Kagia voor hem de club. Vooral de mentaliteit van de vereniging spreekt hem enorm aan. ‘Of je nu in het eerste of in het zesde speelt, iedereen voelt zich hier met elkaar verbonden en de sfeer is altijd prettig’, aldus Kuijper.

Het laatste kampioenschap was zeker een hoogtepunt, maar ook in de periode dat hij zelf vlagde werden er mooie sportieve successen behaald. Wat Kuijper wel jammer vindt is dat er dit seizoen geen 2e is dat selectievoetbal speelt. ‘Zeker voor een optimale doorstroming is dat eigenlijk wel noodzakelijk. Het is moeilijk om rechtstreeks vanuit de jeugd spelers in het eerste in te passen.’ Want ja, eigen jongens die een vaste kracht in het eerste worden, ziet Kuijper stiekem toch het liefste. Onder andere Melvin van der Meer en Gijs de Graaf zijn daar in huidige 1e vlaggenschip mooie voorbeelden van. Wel bespeurt hij dat ook externe spelers (die vooral overkomen van FC Lisse) zich eenvoudig aanpassen aan de clubcultuur. Dat Kuijper, ondanks dat hij al jaren in Hoofddorp woont, een voorliefde heeft voor de club uit Lisserbroek blijkt ook uit het feit dat hij het mooi vindt dat zijn club met Elbert Hulsbos na lange tijd weer een voorzitter heeft uit de Buitenkaag, de bakermat van de club

Hoewel Kagia het sportief lastig heeft, spreekt de huidige poule zeker tot de verbeelding. ‘Leuk dat nu een ploeg zoals bijvoorbeeld RVC’33 uit Reeuwijk er een keer bijzit en als supporter te zien hoe het er daar aan toe gaat.’ Het feit dat clubs als Legmeervogels en Foreholte, die dit seizoen overkwamen van de zondag, het ook niet heel eenvoudig hebben, geeft volgens Kuijper aan dat Kagia in een sterke poule zit. Een sterke serie aan het begin van 2023 hebben de kansen op een veilige plek zeker vergroot. Of het gaat lukken? Kuijper verwacht dat het lang spannend blijft en is optimistisch. ‘Je wilt als club natuurlijk ook zo hoog mogelijk spelen, maar als het niet lukt, wacht ook volgend seizoen waarschijnlijk een mooie en vrij sterke poule.’ Eén ding is zeker, deze supporter is er sowieso bij.

Dit artikel is ook terug te vinden in de voorjaarseditie van 433 Magazine.

  • Kagia
  • Jeroen Kuijper

Geef jouw reactie