KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine

A-status voor Oranje Leeuwinnen

De Nederlandse voetbalvrouwen zijn door sportkoepel NOC*NSF beloond met de A-status. Dat houdt in dat de speelsters meer (financiële) mogelijkheden krijgen om zich fulltime op hun sport te richten.

De speelsters, die ten koste van Denemarken de Europese titel behaalde, krijgen de beschikking over een pakket aan voorzieningen, zoals verzekeringen, vervoersmogelijkheden, studieregelingen, carrièrebegeleiding na de topsport, onkostenvergoedingen en een mogelijke aanvulling op hun inkomen.
De voorwaarde om in aanmerking te komen voor een A-status is een mondiale top-8 prestatie tijdens een WK, Olympische Spelen of een ander internationaal topsportevenement dat wat betreft deelnemersveld en geleverde competitie gelijk is aan een WK.

A-status jaar geldig
KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee: 'Ere wie ere toekomt. Dit is echt een bekroning van de geweldige prestaties van onze dames. Met deze A-status zullen de Oranje Leeuwinnen ook in de toekomst vast onze verwachtingen blijven overtreffen.’

De A-status is geldig voor een jaar. NOC*NSF en de KNVB bekijken nu welke prestatienormen er gelden voor het verlengen van de A-status na afloop van dat jaar.

Foto: Orange Pictures

  • Oranje Leeuwinnen
  • A-status NOC*NSF

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement