KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Geslaagde reunie ETO en SVH in Hoofddorp

Op zondag 13 oktober beleefden de oude voetbalselecties van ETO 1963-1969 en SVH 1970-1973 een prachtige dag. Rond 13.00 uur arriveerden de reünisten op sportpark de IJvelden, waar zij door het bestuur van S.V. Hoofddorp op een speciaal gereserveerde plek in de kantine 'koninklijk' werden ontvangen.

Na het welkomstwoord van Jeroen van der Werff, aanspreekpunt van de vereniging en een praatje van trainer Jethro Abraham, die zijn opstelling en de ambitie van SV Hoofddorp uitlegde, werden de circa 45 oud-voetballers met partners door 2 gastvrouwen 'op hun wenken bediend met koffie en appelgebak van zorgboerderij Stal Starro.

De oudste gast, het 100- jarige erelid van de vereniging en oud-vlaggenist van het vroegere ETO Jan Tameris, vermaakte zich zichtbaar goed, onder de terechte aandacht van de vroegere voetballers. De heren, met enkele dames, hadden zich ondertussen langs de lijn verschanst om de best interessante en beladen derby in de 1e klasse, SV Hoofddorp -DSOV te volgen.

In de pauze moesten 'de mannen van vroeger' een tweetal foto sessies ondergaan, die voor later werden vastgelegd en als aandenken werden aangeboden. De tweede voetbalhelft konden de oud-spelers, die 5 jaar geleden ook bij SV Hoofddorp te gast waren, de wedstrijd volgen. Deze werd (terecht) door de thuisclub met 3-1 winst afgesloten. In het clubhuis, waar gezellige groepjes dames, later ook mannen, drankjes en hapjes aangeboden kregen, werd het er door een enthousiaste DJ niet rustiger op, maar vermaakten de reünisten zich prima.

Rond 16.45 uur moesten de gasten toch afscheid nemen van hun uitstekende verzorgsters, want in restaurant L'Hirondelle wachtte hen het 2e deel van de dag. Het gezellige restaurant, mede geleid door de zoon van mister SV Hoofddorp Hans Mols en gelegen nabij het 'veilige' Concoursterrein, ontving de 41 eters voor een gevarieerd meergangen diner. Namens de oud- voetballers voerde Coen Lammerts, eens vermaard doelman, het woord, schetste de situatie van circa 50 jaar geleden, die zich weer herhaalde en dankte de organisatoren voor de mooie dag. Tussen de heerlijke gerechten door zongen en declameerden Berend Mannessen en Ko Alewijn het oude voetballied: Hup Holland Hup, in een nieuwe ETO-SVH versie. De gasten zongen het refrein uit volle borst mee, wat de sfeer nog meer verhoogde. De tijd vloog en het diner was op de afgesproken tijd uitgeserveerd.

De organisatoren, Berend Mannessen, Frans Steinmetz, Piet Tameris en Ko Alewijn moesten rond 20.30 uur het feest afronden. Zij hadden daarvoor nog een paar verrassingen in petto! Frans had, met hulp van zijn dochter, de gemaakte foto per email naar de reünisten gestuurd en Piet de mooiste rozen uit zijn tuin gesneden om die aan de vrouwen mee te geven. Aan een bijzondere dag kwam een eind, zelfs de interland Wit-Rusland - Nederland werd nauwelijks gemist. Uiteraard werd uitgesproken om de reünie binnen vijf jaar te proberen te herhalen.

 

  • SV Hoofddorp
  • ETO
  • reunie

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement