Uitslagen

Zwetsloot: ‘We waren de minst slechte ploeg’

Ter Leede- speler Toon Zwetsloot was tevreden met de behaalde drie punten tegen hekkensluiter Argon. ‘Ín de voorste linie ging het goed vandaag. Achterin en op het middenveld was het bij tijd en wijle minder vandaag. Het is voorin ook weleens anders. Nu was het even omgekeerd. We hebben vandaag de drie punten binnengehaald. Uiteindelijk gaat het daarom.’ Ter Leede won met 3-1 en heeft zich voorlopig op de derde plaats genesteld in de hoofdklasse A

Snelle voorsprong
Ter Leede nam al snel de leiding door Marc de Kruijs. Een wervelende actie van Jeffrey Bok via de rechterflank leidde de treffer in. De bal bereikte De Kruijs op maat, die snoeihard raak schoot (1-0). Het eerste kwart van de wedstrijd was Ter Leede aan zet, maar kwam het niet aan een tweede treffer toe. De man die meestal de vuile klusjes opknapte voor Ter Leede was Zwetsloot. Door zijn alertheid liep de ploeg van Henk Wisman geen schade op in de eerste helft.

Keepers in de fout
Ter Leede kwam vijf minuten na de rust goedkoop aan een tweede doelpunt. Argon- keeper Romero Antonioli ging knullig de fout in rond de zestien meter. Jeffrey Bok maakte er gretig gebruik van 2-0. Ter Leede gaf gelijk nog een beetje gas bij. Dat had acht minuten later weer succes. Op aangeven van Oussama Siali, kon De Kruijs zijn tweede goal produceren 3-0. Waar zijn collega Antonioli na vijf minuten spelen in de tweede helft in de fout ging, deed Ter Leede keeper Laszlo Sandor hetzelfde. Patrick Lokken, topscorer aller tijden bij Argon, incasseerde het presentje met genoegen 3-1. Verder lieten de Sassenheimers het niet komen. Ter Leede heeft zich op de derde plaats genesteld. De afstand met koploper Noordwijk blijft staan op 6 punten. Volgende week wacht Jodan Boys.

Minst slechte ploeg
Zwetsloot vond dat de overwinning verdiend was en wond er geen doekjes om. 'Wij waren vandaag de minst slechte ploeg. Misschien is dat wel ons geluk geweest vandaag. We konden ons ook wel veel veroorloven. Het gaat ons ook (te) gemakkelijk af. Ik denk dat daar de sleutel ligt waarom we wel eens te gemakzuchtig zijn.’