KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Licht op groen voor nieuwbouw Lisse

FC Lisse heeft van de gemeente Lisse groen licht gekregen voor het bouwen van een nieuwe accommodatie op sportpark Ter Specke. De huidige sporthal wordt gesloopt en er komt een nieuwe accommodatie inclusief een nieuwe Ter Speckehal. Het grootste gedeelte van de accommodatie is inmiddels 40 jaar oud.

Door het groene licht van de gemeente, ligt de bal weer bij FC Lisse. De club gaat de plannen binnenkort voorleggen aan haar leden. De nieuwe hal wordt als eerste gerealiseerd. Hierna zal de huidige sporthal met aanliggende kleedkamers worden gesloopt. De kantine wordt daarna dichtgemaakt. Op de huidige locatie van de sporthal zullen de kleedkamers worden gebouwd met daar bovenop de kantine.

FC Lisse betaalt zelf met circa twee miljoen euro het grootste deel van de nieuwbouw. De gemeente legt een eenmalige bijdrage van 750.000 euro op tafel. Daarnaast wordt er 375.000 euro neergelegd voor extra duurzaamheidsmaatregelen om de accommodatie als geheel energieneutraal te maken. Er staat ook nieuwbouw van buitenkleedkamers op het programma. Het streven is dat de nieuwe accommodatie eind 2021 klaar is.

 

  • FC Lisse
  • nieuwbouw

Geef jouw reactie