KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ter Leede slaat flater tegen tien man Ajax

Ter Leede staat weer met beide benen op de grond. Het verloor van Ajax met 0-3. Na het succes van vorige week tegen Noordwijk (2-3 winst) moest het vandaag een bittere pil slikken. Een geluk bij een ongeluk was dat Achilles Veen gelijk speelde en Noordwijk wederom verloor. De afstand van Ter Leede op de nummer 1 bedraagt twee punten. De top vijf roert zich danig.

Ter Leede leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Ajax, dat de laatste weken stroef draait en veel goals te incasseren krijgt, liep al na zeven minuten spelen tegen een rode kaart aan. Ajax- verdediger Roy Deken kon eraf na pootje haken. Iedereen die had verwacht dat het een kwestie van tijd zou zijn dat Ter Leede afstand zou nemen, kwam bedrogen uit. Sterker, Ajax nam de leiding na 12 minuten spelen. Uitblinker Reda Kharchouch liet een boogballetje los, die Ter Leede- keeper Bogdan Constantin verkeerde beoordeelde 0-1. Die stand bleef, ondanks de vele kansen die Ter Leede schepte voor de goal van Rolf Hazelaar, tot de rust staan. Hazelaar was goed op dreef en hield een aantal keren goed de bal uit zijn doel.

Ajax kon het de tweede helft met een man minder met gemak bijbenen. Dat kwam ook doordat het tempo niet al te hoog was. De ploeg van Jorg Smeets speelde slim voetbal in het tweede bedrijf. Met veel mensen compact bij elkaar was er voor Ter Leede geen doorkomen aan. Ajax wachtte geduldig op de kans die zeker zou gaan komen. Ter Leede bleef gretig op zoek naar de 1-1. Dat schepte ruimte voor Ajax en daar profiteerde het tweemaal kort achter elkaar van. Eerst was het Stanley Akoy die de 0-2 achter Constantin werkte. Vier minuten scoorde Bilal el Amrani de 0-3. De wedstrijd was toen definitief gespeeld. Ter Leede likte zijn wonden. Volgende week wacht er weer een belangrijk duel tegen Swift, een andere kanshebber.

Tekst: Hennie van de Weerd

  • Ter Leede

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement