KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Jeugdopleiding Foreholte beloont met kwalificatie regionale status

De KNVB heeft VV Foreholte de regionale status toegekend voor de jeugdopleiding. De club is zo beloond voor de investeringen die het de afgelopen jaren heeft gedaan in het opleiden van jeugdspelers. Op 18 april werd, door initiatiefnemer Ton Arroyo, het certificaat uitgereikt aan de technische commissie Jan-Willem van Leeuwen, technisch coördinator Jan-Willem Noordermeer en hoofd jeugdopleiding Dick-Jan Ente. Een mooie prestatie voor de club en de jeugdopleiding en een bevestiging van het stabiele jeugdbeleid.

De regionale status is een keurmerk dat door de KNVB wordt uitgegeven aan verenigingen die voldoen aan kwaliteitseisen uit het Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen. Hiervoor worden via een extern bureau (NMC Bright) audits afgenomen om te controleren of er wordt voldaan aan de voorwaarden.
Het Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen draagt bij aan de transparantie van de voetbalpiramide in Nederland. Verenigingen met een sterke jeugdopleiding kunnen zich op hun eigen niveau positioneren in de voetbalpiramide door deel te nemen aan het Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen. Deelname leidt naar de status van lokale of regionale jeugdopleiding, of nationale of internationale voetbalacademie.

Er wordt gekeken naar verschillende facetten van de (jeugd)opleiding. Van het beleid van de club naar het niveau van de teams, het niveau van de trainers en het niveau waar zij actief zijn. Daarnaast komen ook thema’s als innovatie, kennisdeling en onderwerpen aan bod die te maken hebben met de ontwikkeling van spelers en trainers. Leuk om te vermelden is dat het (unieke) teamindelingsproces van Foreholte voor gelijke kansen in de onderbouw beoordeeld is als ‘Good Practise’.

 

  • Foreholte
  • jeugdopleiding
  • regionale status
  • KNVB
  • Kwaliteit & Performance Programma

Geef jouw reactie