KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Koninklijke HFC trapt 140 jubileum af met feestweek

Op 15 september 2019 is het precies 140 jaar gelden dat de Koninklijke HFC werd opgericht. Deze fraaie mijlpaal wil de oudste club van Nederland natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. De hulp van Monica Versteegh werd ingeschakeld om een speciale jubileumcommissie te formeren die een aantrekkelijk feestprogramma samenstelde. De aftrap is komend weekend al.

Het 140- jarige bestaan staat in teken van het thema Traditie en Toekomst. Voor het clubhuis zal een grote TenT worden opgezet waar elke dag een activiteit wordt georganiseerd. De kick-off is op zaterdag 24 augustus met een toernooi voor G-teams met aansluitend de competitiewedstrijd tussen Kon. HFC (zo 1) en HHC Hardenberg. Daarna volgde een borrel en groot jubileumdiner in de TenT waaraan zo’n 200 mensen zullen deelnemen. Speciale gast is Freek de Jonge, die uiteraard ook zijn visie op de club zal geven.

Een dag later wordt er een groot jeugdtoernooi gespeeld tussen clubs die onder de ‘oudste’ van Nederland vallen. Victoria, AFC, VOC, Concordia, HVV en HBS behoren naast de gastheer tot de deelnemers. Ook doordeweeks is er genoeg te doen. Zo krijgen de Kabouters en mini’s tijdens een speciale dag voor je jongste jeugd, waarbij ze onder meer kunnen oefenen op penalty’s, hun felbegeerde voetbalshirts. Tijdens een feestelijke algemene ledenvergadering op donderdag 29 augustus zal er verteld worden over de afgelopen 5 jaar. Daarnaast zijn ook sprekers van buitenaf. ‘Dit jaar hebben we oud- prof voetballer Jan van Halst en oud HFC’er Maarten Bax, schrijver van de biografie van Wesley Sneijder en tevens sportjournalistanalist’, vertelt Monica. Ook zal HFC- lid en toekomstig voorzitter van de KNVB, Just Spee spreken.’

Een mooi (groter) artikel over dit jubileum van onze nieuwe freelance redactrice Mandy Wassink is te lezen in het nieuwe 433 Magazine. Deze uitgave verschijnt op 30 augustus.

 

  • Koninklijke HFC
  • feestprogramma
  • jubileum

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement