KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Nike voetbalschoenen heersen in het kampioenenbal

Voetbalschoenen van Nike leveren het perfecte balgevoel, een nauwsluitend vermogen om de voet en details waarmee spelers sneller kunnen draaien, sprinten en stoppen. Schoenen van de buitencategorie dus. Voor spelers in de buitencategorie en de competitie in de buitencategorie: de Champions League. In die competitie bepalen schoenen met de swoosh het decor.

De Parijse deelname aan het kampioenenbal vormt Paris Saint-Germain. Met voorin de gevaarlijkste spelers: Neymar jr. en Kylian Mbappé. Een gespecialiseerde buitenzool van de Nike Mercurial geeft hen de beste grip op het Europese gras. De constructie van die schoen gaat als een tweede huid mee in hun zinderende acties. Op die schoenen zijn zij niet te stoppen. Zowel de schoen als de spelers hebben het vermogen om iedere keer zichzelf weer te overtreffen. In het majestueuze blauw van de club gaan zij dit seizoen voor die felbegeerde titel. Hij komt ieder jaar dichterbij.

Op het middenveld van de Parijse favoriet voor de Champions League-titel schittert Marco Verratti. Zijn agressieve grip wordt gevoed door een andere schoen van Nike: de Nike Phantom Vision. Een getextureerde Flyknit-constructie biedt de juiste grip om altijd de bal kort bij ‘m te houden. Zowel op natte als droge velden voelt deze schoen zich thuis, om het middenveld zijn domein te laten zijn.

Robert Lewandowski is de targetman van concurrent Bayern München. Zijn blik staat als altijd op scherp. De Nike Hypervenom biedt hem een groter vlak om te schieten en om nog preciezer te mikken. Er bestaat geen betere schoen voor de doelgerichte spits. Als de Pool ver in het toernooi komt, is de kans dat hij Cristiano Ronaldo tegen zich duldt. Ook hij speelt op een Nike schoen: de Mercurial. In zijn acties zie je de werking van de lichte plaat in de buitenzool: een wapen om nog sneller over het veld te bewegen.

De meeste geduchte tegenstander in die competitie heet Real Madrid. Koninklijke allure komt daar tot uiting in de acties van de bepalende spelers. Allen op voetbalschoenen van Nike. Het bovenwerk van de Nike Mercurial is van hoogwaardig synthetisch materiaal en daar verbetert Luka Modric zijn balgevoel mee bij de meest hoge snelheden. Zijn teamgenoot Marco Asensio heeft het profiel van een geslepen speler. Die eigenschap wordt versterkt door de AG-PRO plaat in diezelfde schoen: garant voor maximale grip voor het doel.

Achter deze vedettes staan Sergio Ramos, Raphaël Varane en Thibaut Courtois. Het drietal speelt op de nieuwste Nike Tiempo. Een flexibele pasvorm en het Pebax-materiaal als overlay in het bovenwerk maken de mannen nog flexibeler op de momenten waarop het echt moet. Geen duel zonder de bal en de nul is heilig. Zij gaan voor de minst gepasseerde verdediging in dit jaargang.

Nike Mercurial zit ook als gegoten om de voeten van Eden Hazard. Bij zijn Chelsea wil hij dit jaar verder komen dan ooit. Het winnen van de Cup als enige doel. Die schoen geeft hem uitzonderlijke controle en nog meer explosiviteit. 

Nike soccer

  • nike
  • swoosh
  • mercurial
  • phantom vision
  • football

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement