KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Zonder vrijwilligers geen voetbal

Vraag Yvonne Hoffs –Verkerk niet naar de spelregels of de tactiek van voetbal. Volgens eigen zeggen heeft ze daar weinig verstand van. Yvonne heeft hele andere kwaliteiten die als lid van de barcommissie bij TAVV ten volle benut kunnen worden. In Ter Aar is ze zo een belangrijke spil op horecagebied, een belangrijke inkomstenbron voor een sportvereniging. Het is een functie waar je bovendien stevig voor in je schoenen moet staan, want soms moet je achter de bar ook weleens impopulaire maatregelen nemen, maar wel met de beste bedoelingen voor de club.

Via haar partner, die speelde in een vriendenteam, raakte Yvonne al voorzichtig betrokken bij TAVV. De liefde voor de club sprong echter pas over op het moment dat zoon Gijs op zevenjarige leeftijd begon met voetballen. Al snel zagen we haar terug achter de bar en later werd ze ook gevraagd om deze commissie te leiden. Als ervaren horecakracht (vanuit het bedrijfsleven) ging ze niet zonder meer akkoord, want er waren zeker dingen die beter konden. Er moest immers wel geld voor de club verdiend worden en daar haalt Yvonne veel voldoening uit. ‘Een fraaie omzet op een drukke zaterdag geeft zeker een kick en dat geldt zeker ook als ik aan het eind van het jaar complimenten van de penningmeester krijg over de jaarcijfers.’

In haar vrijwilligersfunctie kun je zeker spreken van topsport. Zo waakt Yvonne als een huismoeder over de portemonnee. ‘Ik kijk altijd war de aanbiedingen zijn bij de groothandel en koop daar dan extra veel van in. Er is opslagruimte genoeg.’ Het laatste dat je wilt in de kantine is immers ‘nee’ verkopen. Iets wat Yvonne (als invaller) één keer is overkomen in haar beginperiode. Een drukke zaterdag werd wel verwacht, maar het werd een gekkenhuis met als resultaat dat heel veel producten op waren. ‘Dat heb ik lang moeten horen en overkomt me echt niet meer’ aldus Yvonne.

Het volledige artikel publiceren we in de volgende uitgave.

  • TAVV
  • vrijwilligers
  • Ter Aar
  • vrijwilligerwerk

Geef jouw reactie