KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Turenhout: 'We hebben echt een heel degelijk en sterk team'

Na vier jaar in een vriendenteam te hebben gespeeld, is de 33- jarige spits Ronald Turenhout weer terug in de selectie van SV Hillegom.

Na een gesprek met coach Arend-Jan Kranenburg vroeg de coach aan hem om twee posities in te vullen waar hij het liefst zou willen spelen. Turenhout was er snel klaar mee. Bij het inwisselen van het briefje stond er op nummer 1: ’Gaarne in de spits.’ Op nummer 2 stond hetzelfde genoteerd. Kranenburg hoeft straks niet lang na te denken als hij Turenhout nodig mocht hebben. Er is maar één plaats die Turenhout trekt in het voetbalspel en dat is de spits positie, want daar voelt hij zich het beste thuis.

Ervaring
Hillegom heeft met de terugkeer van Turenhout in de ploeg een dosis ervaring binnengehaald. Je kunt het vergelijken met zijn medespeler Frank de Groot, die nog moeiteloos zijn partij meespeelt en achterin de regie in handen heeft. Turenhout heeft een verleden bij Katwijk, FC Lisse en FC Rijnvogels. Kranenburg kan alle kanten op met deze vakkundige lepe en slimme spits die een neusje voor de goal heeft en balvast is. Turenhout kun je betitelen als een echte goaltjesdief. Tel de aanwezigheid van Jasper van Trigt en Bas Tebbens daarbij op en je kunt stellen dat Kranenburg voorin een aardig trio in huis heeft.

Doel
Turenhout is er van overtuigd dat Hillegom in het linkerrijtje gaat spelen in het nieuwe seizoen. ‘Ik hoor om me heen dat we er voor moeten gaan om ons te handhaven. Natuurlijk zijn we een aantal spelers kwijtgeraakt en niet de minste. (o,a Jeroen Dedel en Nick van Staveren, red.). Maar die jongens zijn er niet meer. We moeten het nu doen met deze selectie Ik ben er niet bang voor, want verschuivingen in een elftal zijn er altijd. We hebben een brede selectie dus concurrentie kan nooit kwaad. We gaan er gewoon voor. Als je hier thuis speelt, is de trouwe aanhang van Hillegom er altijd. 500-600 toeschouwers is hier niets. Ik weet zeker dat wij het als team heel veel ploegen moeilijk gaan maken. Het is geweldig om voor zoveel mensen te spelen.’

Pijntjes
‘Ja, die heb ik wel gehad vooral de eerste weken. Het team was al drie weken bezig voordat ik aansloot. Je moet ook niet vergeten dat ik vier jaar lang een tandje lager aan het trainen was. Maar ik voel dat ik steeds fitter wordt. Tegen Bennekom heb ik een half uurtje gespeeld. Vandaag heb ik een halve wedstrijd gespeeld. Iedere keer een stapje verder. Mijn streven is dat ik helemaal fit ben als de competitie begint.’

Haarlems Dagblad Cup
Dinsdag is de 20ste editie van de Haarlems Dagblad Cup van start gegaan. Titelverdediger Hillegom is ingedeeld in poule A samen met Alliance’22, VVH/Velserbroek en Pancratius. De eerste tegenstander van de brigade van Kranenburg was gisterenavond op De Zanderij tegen Alliance’22. Hillegom begon goed en won met 2-0 door doelpunten van Ronald Turenhout en Jim Pijpers. Dat was ook de ruststand. Na rust bracht Kranenburg zeven wissels in. Gescoord werd er echter niet meer. De volgende tegenstander van Hillegom is VVH/Velserbroek. De derde wedstrijd tegen Pancratius speelt de ploeg van Kranenburg ook op vreemde bodem. Hillegom huisvest als titelverdediger zelf de finale op De Zanderij.

Tekst: Hennie van de Weerd

 

  • SV Hillegom
  • Ronald Turenhout

Geef jouw reactie