KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Johan Cruijff 68 overleden

Johan Cruijff is donderdag in het bijzijn van zijn familie overleden. De beste voetballer aller tijden namens Nederland is 68 jaar geworden. Het bericht over de grootste Nederlandse voetballer aller tijden werd donderdag gemeld op zijn officiële twitteraccount.

In oktober maakte Cruijff bekend dat bij hem longkanker was geconstateerd. In februari van dit jaar was de voormalige nummer 14 nog positief over zijn herstel. ‘Ik heb het gevoel dat ik met 2-0 voorsta in de eerste helft van een wedstrijd die nog niet is afgelopen. Ik weet zeker dat ik uiteindelijk zal winnen', zei hij toen in een verklaring.

Cruijff maakte in 1964 als zevenjarige zijn debuut bij Ajax. In 1974 verhuist hij voor vijf seizoenen naar Barcelona. Na enkele avonturen in de VS keert hij in 1981 terug bij Ajax. In zijn laatste seizoen als actief voetballer komt hij uit voor rivaal Feyenoord (1983-1984). De Amsterdammer speelt 48 interlands met het Nederlands elftal wordt hij in 1974 verrassend tweede op het WK in West-Duitsland. Op het EK van 1976 wint hij met Oranje brons.

Foto: KNVB

  • Johan Cruijff

Geef jouw reactie