KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Droomafscheid Wisman bij Ter Leede

Ter Leede heeft de felbegeerde titel binnengehaald in de hoofdklasse A. De Sassenheimers wonnen op een sfeervol sportpark de Roodemolen met 2-0 van FC ’s-Gravenzande.

De ruststand was 1-0 door een doelpunt van Steven Wajer. Ter Leede heeft tijden gekend dat het liefst elf punten achterstond op Volendam, maar de Sassenheimers gaven zich niet gewonnen. Na een geslaagde inhaalrace werd het net als zes jaar geleden kampioen onder trainer Henk Wisman. Met een gerust hart kan hij nu aan zijn nieuwe klus beginnen bij Rijnsburgse Boys in de derde divisie. Wisman blijft er zelf heel nuchter onder en heeft veel zin in zijn nieuwe klus.

‘Het was even spannend, maar dat was snel over toen we de openingsgoal scoorden. Een paar gevaarlijke aanvallen van hun zijde hadden we steeds onder controle. We hebben er een paar jaar net naast gezeten en dat aspect speelde wel even mee. In bedrijf twee nemen we via Joey van de Berg een grotere voorsprong. De druk was er op dat moment vanaf. Het is dan een kwestie van professioneel de wedstrijd uitspelen. Nu moeten we nog voor de beker tegen hun spelen. We gaan er weer met dezelfde instelling in als vandaag. We gaan eerst met z’n allen feestvieren', aldus trainer Henk Wisman.

Ter Leede- speler Ian van Otterloo vond het leuk spelen voor veel toeschouwers. ‘Daar kreeg ik echt een kick van. We hebben verdiend de titel binnengehaald. We speelden bewust niet op een gelijkspel, want dat is erg listig. Voor de winterstop speelden we niet helemaal top, maar daarna gingen we los. Het is jammer dat Henk Wisman vertrekt, maar nieuw bloed kan ook weer geen kwaad. Op naar de derde divisie. Ik heb er zin in en zie het als een nieuwe uitdaging.’

Tekst: Hennie van de Weerd

 

  • Ter Leede
  • kampioen
  • Henk Wisman
  • Ian van Otterloo

Geef jouw reactie