433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Ter Leede kent probleemloze middag tegen Xerxes DZB

Ter Leede had zaterdag een makkelijke middag tegen Xerxes DZB. Het won met 5-0 van een matige debutant in de hoofdklasse A. Met de rust was het al een gelopen koers voor de Sassenheimers. Door Robert Steemers, een eigen doelpunt en Stefan Kraaijvanger stond het op de Roodemolen al 3-0. Dat Ter Leede in het tweede bedrijf nog uitliep door treffers van Jeffrey Bok en Ian v Otterlo was leuk voor de statistieken. Ter Leede kreeg nog volop kansen, maar een grotere vernedering bleef Xerxes DZB bespaard.

Op het middenveld stond Robert Steemers geposteerd. Hij stond voor de tweede keer achtereen in de basis. Henk Wisman heeft met hem veel loopvermogen en diepgang in huis in deze linie. In de eerste minuut opende Steemers al de score. De wedstrijd begon 45 minuten later omdat de grensrechter zich had verslapen en van ver kwam. Met nog een halve wedstrijd tegen Swift voor de boeg kan Ter Leede nog stijgen. Het moet dan wel winnen van de Amsterdammers om bij te blijven op de ranglijst.

Steemers: ‘Ik speel nu op een andere positie en rechtshalf is daar perfect voor. Gelijk is mijn eerste kans raak. Dat was lekker voor de ploeg en mij. We beginnen scherp en zijn eigenlijk niet in problemen geweest. We konden rustig opbouwen en het spel maken. Ik moet wel zeggen dat we soms te makkelijk en slordig zijn. We hebben volop kansen gehad om verder uit te lopen. Op de positie waar ik nu speel, heb ik meer diepgang en loopvermogen en dat is iets wat ik aardig beheers. Ook kom ik meer in de bal. Het kan dit seizoen eigenlijk nog alle kanten op. We zitten pas in de eerste seizoenshelft. We hebben een paar mindere wedstrijden gespeeld. Als we deze lijn doorzetten, blijven we bovenin staan.’

Tekst: Hennie van de Weerd