KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Aalsmeer zet zich in voor stichting Favela Street

FC Aalsmeer is altijd maatschappelijk bezig en vindt het daarom erg belangrijk om voetbal toegankelijk te maken voor iedereen. Om de maatschappelijke betrokkenheid van de club nog meer vorm te geven heeft Aalsmeer gekozen om een samenwerking aan te gaan met powervrouw Roxanne Hehakaija (ook wel bekend als Rocky, red.), de eerste en enige vrouwelijke lid van ’s werelds beste straatvoetbalteam, de Street Legends .

Op maandagavond 8 april trapt Rocky af met een introductieavond in de kantine van FC Aalsmeer over de inzamelingsactie voor haar stichting Favela Street. Dit is een opleidingsprogramma voor jongeren om zelfstandige voetbalcoaches te worden binnen hun eigen wijken, zodat zij zelf activiteiten kunnen organiseren voor hun gemeenschappen. Favela Street is actief in o.a. Brazilië, Haïti, Curaçao en Nederland.
Vanaf dat moment zetten de jongens en meiden van FC Aalsmeer zich in om in vijf weken tijd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting Favela Street. De actie wordt afgesloten met een grote voetbalclinic geleid door Rocky zelf en wie weet neemt ze haar vriendinnen ,die in de Eredivisie en Jong Oranje spelen, wel mee om haar te helpen?

Alle jongens van 8 tot 13 jaar en meisjes van 8 tot 16 jaar van zowel FC Aalsmeer als buiten de club zijn welkom bij deze clinic. Tijdens deze dag leren zij verschillende voetbal trucjes, technieken en worden zij uitgedaagd door Rocky.

 

  • FC Aalsmeer
  • Favala Street
  • Roxanne Hehakaija
  • Street Legends

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement