KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Zaterdag vooraf

Met uitzondering van de landelijke divisies staan er voor het winterreces nog twee complete wedstrijdrondes op het programma. Een korte vooruitblik per vereniging op het programma van zaterdag 3 december.

FC Lisse
FC Lisse reist met een riante marge van liefst zes punten op runner-up IJsselmeervogels af naar Ermelo voor het treffen met DVS’33. De thuisclub is terug te vinden op de in eerste instantie comfortabele plaats elf in de middenmoot van de derde divisie. Gezien de geringe verschillen in deze regionen van de ranglijst is dat slechts schijn. FC Lisse won vorig jaar met 1-0 bij DVS’33 via een treffer van Rik Vermeulen. Het treffen aan de Sportlaan begint om 15.00 uur. FC Lisse zal naar alle waarschijnlijk gesteund worden door een grote achterban. Voor de supporters rijdt een speciale bus.
SV Overbos
Voor de hoogste spelende zaterdagclub in Haarlemmermeer is het toe nu toe een uitermate moeizaam seizoen. De ploeg van trainer Stefan Teeken won slechts twee van de eerste elf wedstrijden in 2A en staat op de voorlaatste positie. Vooral de thuisbalans is uiterst mager. Winnen lukte zelfs helemaal nog niet. Tegen DVVA, dat staat op plaats zes, hoopt Overbos daar verandering in te brengen.
FC VVC
Na het teleurstellende gelijkspel tegen VVA/Spartaan wacht FC VVC zaterdag een regelrechte kraker. In Amsterdam treft het met Arsenal een club met een zeer aansprekende naam. Allebei de teams verzamelden tot nu toe negentien punten. VVC speelde echter één duel minder. Wie is de grote favoriet voor de titel in 3B? Op deze vraag komt zaterdag waarschijnlijk meer duidelijkheid, want ook Kagia en VV Zandvoort treffen elkaar. Daarnaast is er ook nog het interessante treffen tussen VEW en IJmuiden.
Kagia
Kagia wacht als koploper de op papier lastige uitbeurt tegen SV Zandvoort. De Lisserbroekers verspeelden tot nu slechts drie punten, maar de marge met de concurrentie is nog klein. Bij winst is de kans groot dat de ploeg van trainer Anton Wijsman als nummer 1 aan 2017 begint. Het afsluitende treffen op eigen veld tegen laagvlieger VSV op 10 december mag normaal gesproken immers geen problemen opleveren.
SCW
Te sterk om in de problemen te komen, maar te zwak om een hoofdrol te spelen in 3B. Dat is de conclusie wanneer je de resultaten van SCW op een rijtje zet. Saai? Nee, dat toch zeker niet. De ploeg uit Rijsenhout wint of verliest.
S.V. Hoofddorp
Voor S.V. Hoofddorp lijkt het podium van de derde klasse tot nu toe te hoog gegrepen. Alleen het treffen met VSV leverde drie punten op. Bij tegenstander SCW is het tot nu toe alles of niets.
R.K.S.V. Pancratius
In 4E maakt Pancratius tot nu toe de ambities volledig waar. De Badhoevedorpers gaan fier aan kop en hebben na negen wedstrijden nog steeds het maximum van de punten. Toch is de overmacht ook weer niet zo heel groot. Liefst zes duels won de ploeg van Danny Hijzelendoorn met slechts een marge van één treffer. Tegen Sporting Martinus, zaterdag de opponent in Amstelveen, boekte Pancratius eerder dit seizoen wel een grote zege (5-1).

 

 

  • FC Lisse
  • FC VVC
  • SV Hoofddorp
  • FC Lisse
  • SCW
  • Pancratius
  • SV Overbos
  • Kagia

Geef jouw reactie