KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Op weg naar de hoofdmacht van Ajax

Binnen de veelgeprezen jeugdopleiding is Jurriën Timber (18) een speler die weleens ver zou kunnen komen. De centrale verdediger/annex rechtsback is bezig aan een sterk 2019 en is al enige tijd een vaste waarde voor Jong Ajax. Ook hoofdtrainer Erik ten Hag heeft de Utrechter zeker in het vizier. Zo maakte Timber in de voorbereiding op dit seizoen beide trainingskampen van het eerste mee. ‘Een hele mooie ervaring en in de oefenwedstrijd tegen Watford scoorde ik ook nog met een kopbal’, vertelt Timber.

De Keuken Kampioen Divisie ziet Jurriën als een mooi podium om zich verder te ontwikkelen. ‘Je speelt daar tegen ervaren spitsen van 30 jaar. Dat vraagt voortdurend 100 procent concentratie en snel handelen. Ieder foutje wordt direct afgestraft. Het verschil met spelen in de O19 is echt enorm groot. Dat had ik eerder ook al van teamgenoten gehoord, maar ik ervaar het nu zelf ook.’ Samen met zijn tweelingbroer Quinten is Jurriën begonnen met voetballen bij DVSU in de Utrechtse wijk Lunetten. Lang waren ze er niet actief, want hun talent werd vlug opgemerkt. De tweeling kwam samen met hun oudere broer Dylan in de jeugdopleiding van Feyenoord terecht. Of dat op zo’n jong leeftijd een lastige keuze was? ‘Ik denk voor mijn moeder wel, maar heel veel weet ik daar eigenlijk niet meer van.’ Bij de O14 volgde de ‘gevoelige’ overstap naar Ajax. ‘Dat leek me voor mijn ontwikkeling als voetballers beter.’

Het volledige interview met Timber is te lezen in de laatste editie van 433 Magazine in 2019 die binnenkort verschijnt. Mis het niet!

  • Jurriën Timber
  • Ajax

Geef jouw reactie