KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Van Egmond op scheidsrechtersdag in Hoofddorp

Op zaterdag 2 januari 2016 werd voor achtste keer de technische dag van SV Hoofddorp gehouden. John Hulsebosch had in samenwerking met de Haarlemse Scheidsrechters Vereniging wederom een compleet programma opgesteld.

De vierentwintig jonge clubscheidsrechters van hoofdzakelijk SV Hoofddorp kregen uitleg over de beste manier van volgen en positie kiezen. Uiteraard stonden buitenspel, een training en spelregeltoetsen op het programma. Special Guest Dick van Egmond toonde clips met interessante duels en “leermomenten” en toonde beelden, compleet met gesprekken via de heatset, van “Team Kuipers.”

Internationaal topscheidsrechter Kuipers wordt hierbij door zijn assistenten via de draadloze verbinding geadviseerd bij situaties, die hij niet of slechts gedeeltelijk kon waarnemen. En hij nam die adviezen blindelings over.

De jonge arbiters hingen aan de lippen van de scheidsrechtersbaas, Hij motiveerde de jonge gasten door ze voor te houden, dat je het betaald voetbal kunt bereiken. Van Egmond: “Toen ik zestien was, begon ik te fluiten bij Concordia in Hillegom en zat op een gegeven moment in het betaalde voetbal. Jullie zijn tussen de twaalf en zestien jaar en kunnen dat ook halen.” Aan het eind van de dag gingen alle beginnende fluitisten met een schat aan ervaring naar huis en kon de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde dag.

 

  • SV Hoofddorp
  • scheidsrechtersdag
  • Dick van Egmond

Geef jouw reactie