KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Zwanenburg kijkt uit naar Kika-toernooi

Nog even en dan is het weer zover. In het paasweekeinde, zaterdag 15 en zondag 16 april, organiseert vv Zwanenburg voor de derde keer het Kika-toernooi. ‘Het is ons derde toernooi en we willen heel graag meer geld ophalen voor Kika dan de € 10.562 van vorig jaar’, vertelt Lucille Hulst van de organisatie van het toernooi. ‘Door diverse teams en clubs zijn ondertussen al verschillende acties gestart om geld op te halen voor dit goede doel.’

Teams verkopen koekjes, verzamelen lege flessen en zelfs kroonkurken. De meiden zamelen geld in per gemaakt doelpunt tot aan het kikatoernooi. Er worden nog steeds iedere week appeltaarten gebakken en verkocht in de kantine. Op de bar staan blikken waar mensen een bijdrage in kunnen doen. Hulst:’ Deze blikken staan trouwens bij alle deelnemende verenigingen. De club met de hoogste opbrengst wordt beloond met een zuurpakket ter waarde van 500 euro ter beschikking gesteld door de firma Kesbeke.

Volendam staat op zijn kop. De 09-2 van RKAV heeft een eigen Facebook-pagina aangemaakt waar een veiling op gehouden wordt. Daar kan o.a. geboden worden op voetbalshirts van Ajax - Klaassen, Het laatste AZ-shirt van Robert Mühren, die nu in België voetbalt, een gesigneerd handbalshirt van handbalster Debbie Bont van Nederlands team, ballen, voetbalkaartjes camera's en nog veel meer. Het kan niet anders dan dat dat een geweldig bedrag gaat opleveren.’ Een ander bijzonder initiatief was op zaterdag 1 april. Een Kika-carwash voor het goede doel. Voetballertjes van vv Zwanenburg haalden een enorm bedrag op met het wassen van auto’s. Zelfs de wijkagenten sloten aan in de rij.

Op zaterdag 15 april beginnen de mini's vanaf 5 jaar en de spelers O8/O9 van 9.00- 12.00 uur Zaterdagmiddag de O14/O15 van 12.30- 16.00 uur.
Zondagmorgen de O12/O13 van 9.00- 12.00 en we sluiten af met de O10/O11 van 12.30.

‘Om 16.00 uur is de prijsuitreiking en zal de cheque met het opgehaalde bedrag aan Rien Schimmel van Kika worden overhandigd. Deze cheque wordt uitgereikt door een speler van SCW bij wie twee jaar geleden een tumor werd ontdekt. Hij is gelukkig weer op de goede weg en kan nu gelukkig weer mee voetballen. Verder nodigen we iedereen van harte uit om tijdens het toernooi een kijkje te komen nemen op ons complex en eventueel nog een donatie voor Kika te doen. We willen graag het bedrag van vorig jaar overtreffen, besluit Hulst.

 

  • VV Zwanenburg
  • Kika-toernooi

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement