KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

KNVB komt met Plan B voortgang competities

De KNVB heeft het voornemen om amateurvoetbalcompetities in 2021 alsnog af te maken. De voetbalbond presenteerde woensdag een ‘Plan B.’ Het meest positieve scenario is een herstart van de competitie in het weekend van 16 en 17 januari 2021.In dat geval kunnen sommige competities nog volledig worden uitgespeeld dit seizoen.

De bekercompetities komen bij dit scenario te vervallen en wordt er in de hele maand juni 2021 doorgespeeld. De overschrijvingstermijn verschuift dan mee met het einde van competities naar 30 juni. De nacompetitie komt te vervallen voor onder andere het standaardvoetbal, waardoor voor een aantal competities de promotie/degradatieregeling aangepast moet worden', zo luidt het plan van de KNVB.

De KNVB heeft het plan opgesteld, omdat die van mening is dat niet sporten nadelige gevolgen voor de volksgezondheid en het sociale leven heeft. 'Het betekent opnieuw een zware klap voor de verenigingen en vrijwilligers. De huidige situatie vraagt om flexibiliteit en perspectief. De KNVB heeft daarom fases opgesteld die synchroon lopen met de routekaart van het kabinet en waarmee kan worden op- of afgebouwd afhankelijk van het aangegeven risiconiveau, van alleen trainen met beperkingen (voor senioren) via (oefen)wedstrijden binnen de eigen regio naar uiteindelijk het spelen van competities met beperkt publiek', zo legt de KNVB uit.

Half december valt het besluit of dat scenario haalbaar is. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan worden de competities op een later moment hervat in een deels of volledig aangepaste vorm. Het scenario van een half competitie is één van de opties.

  • KNVB
  • competitieplanning
  • Plan B

Geef jouw reactie