KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

KNVB opent polikliniek voor spelers met hersenschudding

De KNVB start met spreekuren op de nieuwe polikliniek voor voetballers met een hersenschudding. Zowel recreanten als topspelers zijn na doorverwijzing van de huisarts welkom op het Voetbalmedisch Centrum (VMC) in Zeist wanneer de klachten langer aanhouden.

Jaarlijks lopen op de Nederlandse velden zo’n vierduizend voetballers een hersenschudding op. Ongeveer vijfhonderd melden zich vervolgens bij de spoedeisende hulp. In veruit de meeste gevallen is een aantal dagen rust voldoende om volledig te herstellen. Dit is echter niet altijd het geval. Voor deze voetballers is de polikliniek bestemd.

Breder beleid
De start van de polikliniek past binnen het bredere beleid van de KNVB gericht op voetbal en ersenen. ‘We screenen al onze spelers van de diverse nationale jeugdteams. Daarnaast bereiden wij een onderzoek voor naar veilig koppen bij kinderen. De oud-profs, die vragen hebben over hun hersenfuncties, kunnen we vanwege onze samenwerking doorsturen naar het VUmc voor meer gespecialiseerde zorg. Zo proberen we elke groep passende aandacht te geven.’, zegt medisch manager Edwin Goedhart op de website van de Nederlandse voetbalbond.

Bron: KNVB

  • KNVB
  • hersenletsel
  • polikliniek

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement