KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Oanjespelers, ING en KNVB helpen amateurvoetbalclubs

Naast de enorme impact op de volksgezondheid, leidt de huidige coronacrisis tevens tot financiële problemen voor vrijwel alle sectoren. Dat geldt ook voor de voetbalclubs. De Oranjespelers (Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen en Jong Oranje), hoofdsponsor ING en de KNVB zijn zich hiervan bewust en presenteren daarom gezamenlijk een financieel steunpakket voor de clubs.

De donaties van de Oranjespelers en ING richten zich op het amateurvoetbal, de KNVB biedt zowel de betaald voetbalclubs als de amateurverenigingen steun. Het gaat om een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen die in totaal een bedrag van 11 miljoen euro vertegenwoordigen.

De coronacrisis heeft impact op het hele maatschappelijke leven en daarmee ook op het voetbal. Het is voorlopig niet mogelijk om wedstrijden te spelen of te trainen. Door niet te spelen drogen de inkomsten van de voetbalclubs snel op terwijl de meeste vaste lasten doorlopen. Hiermee dreigen clubs in financieel zwaar weer te komen. Om de financiële consequenties van de crisis voor clubs enigszins te beperken, is het steunpakket van de Oranjespelers, ING en KNVB opgezet.

Financiële hulp aan amateurvoetbal
Voor het amateurvoetbal bestaat het financiële pakket uit donaties van de Oranjespelers en ING, terwijl de KNVB geld van amateurclubs eerder beschikbaar gaat maken en extra geld uit eigen middelen aan het pakket toevoegt. Dit versterkt de financiële positie van deze clubs waardoor zij uitzicht kunnen houden op een goede herstart van het verenigingsleven. De Oranjespelers hebben aangegeven graag hun steentje te willen bijdragen aan een sterk amateurvoetbal, een belangrijk en maatschappelijk relevant netwerk van 3.000 verenigingen met in totaal duizenden vrijwilligers en 1,2 miljoen voetballers van jong tot oud. De plek waar ze zelf allemaal ooit zijn begonnen. De KNVB gaat de donaties voor het amateurvoetbal evenredig verdelen over de clubs. Er komt een verdeelsleutel, die gebaseerd is op onder meer het aantal leden dat clubs hebben.

ING blijft amateurvoetbal steunen
ING is al ruim tien jaar ‘hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal’ en ondersteunt behalve de nationale selecties ook al jarenlang meer dan 500 amateurverenigingen. Door de huidige omstandigheden hebben amateurclubs naast de doorlopende kosten te maken met het plotseling wegvallen van inkomsten uit bijvoorbeeld kantineverkopen en het wegvallen van sponsors, met name uit het MKB dat ook hard wordt getroffen.
ING blijft het Nederlandse voetbal steunen, ook in deze zware tijd voor het voetbal en komt haar huidige sponsorverplichtingen aan de genoemde amateurclubs uiteraard na. De bank vindt het belangrijk om naast de genoemde 500 amateurverenigingen, alle amateurclubs te steunen met de bijdrage aan het financiële steunpakket. Deze donatie komt bovenop alle lopende sponsorverplichtingen en het onlangs gepresenteerde stimuleringsprogramma voor meiden- en vrouwenvoetbal samen met de KNVB.

Bron: KNVB

  • Amateurvoetbal
  • KNVB
  • ING
  • financiele donatie
  • coronacrisis

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement