KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Jeugdafdeling Olympia Haarlem groeit en bloeit

Wie Olympia Haarlem zegt, denkt vaak als eerste aan het vlaggenschip dat de sportieve ambities omzet in daden. Maar de belangrijkste steunpilaar voor een club is natuurlijk de jeugd. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst luidt niet voor niets een bekend gezegde. Bij Olympia Haarlem is op dit front een duidelijk omslag merkbaar. Het plezier spat er bij de (jongste) jeugd vanaf en dat is mede de verdienste van Aziz Mohdadi die als coördinator van de onderbouw zich met veel enthousiasme inzet voor de club.

Beteuterde of zelf huilende kinderen na weer een verloren wedstrijd. Dat was wat Aziz als vader van zoontje Adam regelmatig zag op het moment dat hij bij Olympia Haarlem betrokken raakte. Een vreemde gewaarwording voor hem en iets dat inmiddels volledig gekeerd is. ‘Spelplezier is alles en de basis om te leren’ aldus Aziz die zelf mooie herinneringen koestert aan zijn jeugd, waarbij voetballen op straat een belangrijke rol speelde. Voetballen in clubverband deed Aziz ook geruime tijd bij diverse verenigen in de regio en juist op dit front ziet hij dan ook voor zichzelf een rol weggelegd. ‘De clubbinding is om diverse redenen veel minder groot dan vroeger, maar kan zeker versterkt worden. Zo is Olympia Haarlem erg actief om mee samen te werken met de diverse, sociale instanties in stadsdeel Schalkwijk.

Olympia Haarlem wil meer zijn dan voetbal en richt zich daarbij op een brede buurtfunctie. ‘Denk aan culture activiteiten die op de club kunnen plaatsvinden. We willen een sociaal trefpunt zijn waar je bijvoorbeeld ook terecht kunt om gezellig een kopje koffie te drinken. Maar je kunt ook denken aan een (kleine) activiteit om gezamenlijk het einde van de Ramadan te vieren. Dit traject zijn we nu met de club ingegaan.’

Voetbal blijft natuurlijk de hoofdmoot en wanneer je met de club sprongen wilt maken, begin je natuurlijk bij de jongste jeugd. Zo organiseert de club steeds meer extra activiteiten om het enthousiasme bij deze groep aan te wakkeren. Aantrekkelijke clinics zijn door een voorbeeld van. Vakantie? Ook dan is er steeds vaker iets te beleven bij Olympia Haarlem. Daarnaast zorgt ook een mooie, feestelijke afsluiting van het seizoen voor meer binding met de club en het heeft tevens effect op de aanwas bij de (jongste) jeugd. ‘De exacte getallen ken ik niet, maar we merken zeker een flinke groei’, aldus Aziz.

De groei van het aantal leden vraagt natuurlijk ook om een organisatie met voldoende vrijwilligerskader. ‘Ook op dat front zijn van aan het bouwen. Het aantal mensen dat de kinderen wil begeleiden en trainen groeit zeker, maar genoeg heb je er in mijn ogen nooit.’ Maar wat maakt het voor Aziz nu zo leuk om vele uurtjes in de club te stoppen? ‘Dat zijn vooral de vrolijke gezichten die ik om me heen zie. In je jeugd is het belangrijk om mooie herinneringen te maken en de club kan hier een belangrijke functie in vervullen. Als kind heb ik dat zelf ook zo ervaren en dat gun ik ook deze generatie.’ Met dus spelplezier als hoofdmoot heeft Olympia Haarlem zeker de ambitie om met de jeugd op een steeds hoger niveau te komen. Voor de lange termijn is een herkenbaar eerste elftal met veel zelf opgeleide spelers- dat speelt op een mooi niveau - dan ook het grote doel.

Dit artikel is ook terug te vinden in de volgende editie van 433 Magazine

  • Olympia Haarlem
  • jeugdafdeling
  • Haarlem
  • jeugdvoetbal

Geef jouw reactie