KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Volle bak verwacht bij Lisse - Feyenoord

Zaterdag speelt tweededivisionist FC Lisse tegen landskampioen Feyenoord op sportpark Ter Specke. Voor de Rotterdammers is dit de eerste officiële oefenwedstrijd van het seizoen.

BOETIUS-DIKS-AMRABAT

De ploeg van Giovanni van Bronkhorst heeft inmiddels lekker ingekocht om het nieuwe seizoen goed aan de start te verschijnen. Een van die spelers waar zaterdag naar wordt uitgekeken is Jean-Paul Boetius. De snelle vleugelaanvaller vertrok twee jaar geleden uit Rotterdam en ging spelen voor FC Basel. Afgelopen seizoen werd Boetius uitgeleend aan KRC Genk om vervolgens dit seizoen weer voor zijn geliefde club Feyenoord uit te komen. Ook nieuw in de ploeg is rechtervleugel verdediger Kevin Diks. Diks komt over van Fiorentina die hem eerst aan Vitesse verhuurde afgelopen seizoen vanaf januari 2017. Dit seizoen word Diks verhuurd aan Feyenoord. Diks gaat in principe de rechtsback positie invullen van de vertrekkende Rick Karsdorp. Ook nieuw in de ploeg bij Feyenoord is Soljan Amrabat de broer van Nordin. Amrabat komt over van FC Utrecht en speelt bij voorkeur op het middenveld.   

GEMIS AANTAL SPELERS

FC Lisse coach Robbert De Ruiter kijkt er naar uit ondanks het gemis van een aantal belangrijke spelers. Zo kan hij maar beschikken over een keeper en een keeper uit de jeugd. Vaste keeper Brian van der Werff ontbreekt zaterdag evenals Boyd Stevens. Thierry Monteny komt morgen terug van vakantie en heeft helemaal nog geen voorbereiding in de benen. Ook nieuweling Thomas Bakker overgekomen van HHC is niet van de partij.

VELDSLAG

De Ruiter: ,,Als je ook dan nog eens tegen een ploeg speelt die een paar tandjes hoger spelen verwacht ik een veldslag. Maar dat is ondergeschikt. Ik hoop dat we heel blijven want daar gaat het om. De uitslag maakt me niets uit. We moeten er een festijn van maken. Het is niet de bedoeling dat de jongens de volgende dag kreupel lopen. Ik verwacht de complete selectie van Feyenoord met de nieuwe spelers die ze hebben aangetrokken. Ik kijk er niet meer van op als een grote club langskomt om een wedstrijd te spelen. Ik heb met Noordwijk twee keer de 1/8 finale bereikt van de KNVB beker. Dat was tegen Ajax en Vitesse. Toen was het ook zeer druk. Zaterdag verwacht ik tussen de 4000 en 4500 toeschouwers. Voor de jongens is het geweldig om voor zoveel publiek te spelen. Genieten dus zou ik ze mee willen geven”.  

Tekst: Hennie van de Weerd

433 Magazine

  • feyenoord
  • voetbal
  • 433 Magazine
  • Lisse

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement