KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Lisse geniet van treffen met landskampioen Feyenoord

FC Lisse heeft in tweede oefenwedstrijd tegen Feyenoord de schade weten te beperken. De ploeg van Robert De Ruiter verloor eervol met 0-5. Met de rust stond de teller pas op 0-1 door een doelpunt van Bilal Basacikoglu.

Na de rust stond er een geheel ander Feyenoord op het veld. O.a. onder meer Jean Paul Boetius, Michiel Kramer en Kevin Diks verschenen binnen de lijnen op het bomvolle en sfeervolle sportpark Ter Specke. Kramer scoorde gelijk na rust de 0-2. Met nog een half uur op de klok sloeg de spits voor de tweede maal toe (0-3). Mo El Hankouri en Jordy Wehrmann bepaalde de eindstand op 0-5 voor de landskampioen. Karim el Ahmadi, Nicolai Jørgensen,en Jens Toornstra en Tonny Vilhena ontbraken nog aan Rotterdamse kant.

Goed gemutst
Na afloop van de wedstrijd was FC Lisse coach Robbert de Ruiter goed gemutst, maar had hij ook kanttekeningen. ‘Het is vandaag een ware happening geworden voor de hele club. Wat die mensen in korte tijd hebben neergezet met heel veel vrijwilligers, is een groot compliment waard. Op het veld hadden we de schade nog meer kunnen beperken door een aantal slordigheden die we onnodig maakten. Je verliest met 0-5 en daar is niets mis mee, maar als coach kijk je natuurlijk ook kritisch naar de wedstrijd. Er waren vandaag toch een aantal onnodige doelpunten bij. Ik hou het op onervarenheid en het feit dat we nog te weinig met elkaar hebben samengespeeld. Je hebt bij een aantal goals de miscommunicatie goed kunnen zien. Daar moeten straks we veel aandacht aan besteden. We hadden vandaag wel een doelpunt verdiend. We hebben toch nog drie, vier kansen gekregen. Daar had er minimaal een van in gemoeten. Voor de jongens had dat natuurlijk een mooi moment geweest.’’

Vandaag mag dat de pret niet drukken. We zijn behoorlijk goed overeind gebleven tegen de landskampioen. De jongens hebben heterg naar hun zin gehad op het veld. Het treffen is zeer sportief verlopen en zo hoort ook. Als je als speler dan ook nog voor een volle bak mag spelen, is je gevoel, ondanks dat het veel energie heeft gekost, want het gaat wel even een tandje hoger vooral de tweede helft, compleet.

En die energie was aan Kevin van der Zwet wel besteed. ‘Ik heb heel erg genoten van deze wedstrijd. Zoveel komt het niet voor dat je tegen de landskampioen mag spelen. Je loopt op het veld tussen klasse spelers en dan weet je dat je een stapje extra moet doen. Ik heb ruim een uur speeltijd gekregen en daar ben ik natuurlijk zeer content mee. Net voordat wij achter kwamen, had ik graag zelf eerst de 1-0 gemaakt. Ik raakte hem niet heel lekker. Als de bal erin had gegaan, had het helemaal niet meer stuk gekund. We kunnen ons straks verder gaan focussen op de voorbereiding. Ik heb er nu al zin in. Het is een prachtige uitdaging om in de tweede divisie te gaan acteren. Voor mij is alles nieuw volgend seizoen en beleef het optimaal.’

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Robert Joore

 

  • FC Lisse

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement