KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Pech achtervolgt Ter Leede tegen Spijkenisse

Met Henk Wisman (foto) en Peter Wubben stonden zaterdag twee oude bekenden weer tegenover elkaar. Het is alweer een jaartje geleden inmiddels dat beide coaches elkaar tegenkwamen. Wubben had mazzel, want zijn Spijkenisse klopte Ter Leede met 0-3.

De zege van de bezoekers was geflatteerd en kwam mede tot stand met dank aan scheidsrechter Aafouallah. De leidsman keurde vroeg in de eerste helft een geldig doelpunt van Ter Leede af. Prompt scoorde Spijkenisse via nieuweling Stefano Goncalves de 0-1. Ter Leede moest al eerder noodgedwongen keeper Ruben van der Does vervangen vanwege een blessure. Een cruciaal moment, zeker voor Ter Leede, dat inmiddels op zoek ging naar de gelijkmaker. De mannen van Wisman deden er nog een schepje bovenop en speelden vermakelijk voetbal. Van Ter Leede zijn we niet anders gewend.

Eigenlijk was er de tweede helft, tot Kees Tol de 0-2 kon scoren door een onterecht gegeven penalty, niet aan de hand. Een aangeschoten handsbal tegen de schouder van Toon Zwetsloot leverde Spijkenisse deze buitenkans op. Tot overmaat van ramp moest Ter Leede ook nog met tien man verder.

Doelman Mustafa Amezrine, ex- speler van Noordwijk, kreeg het na de 0-2 erg makkelijk daardoor. Dat Jazzy Adams nog 0-3 maakte, was bijzaak. Vorige week won Ter Leede en speelde Spijkenisse gelijk tegen de amateurs van Feyenoord (een van de top favorieten) en zo zijn de punten haast weer in evenwicht in de hoofdklasse.

Na de wedstrijd sprak ik even na met Jeffrey Bok van Ter Leede en Kees Tol van Spijkenisse. Beide zijn aanvallers en smaakmakers van origine. Bok: ‘We zitten nog in het begin van de competitie. Voorlopig kun je nog niets voorspellen. We hebben door die rode kaart dubbel pech. Eerst de vaste keeper, dan ook nog Toon met rood. Het is een pittige competitie dat is na vandaag wel zeker. We blijven op deze voet doorgaan. Vandaag komen we niet tot scoren, volgende keer weer wel. We hebben laten zien dat we kunnen voetballen, maar het zat ons niet mee.’ Over de scheidsrechter hield hij wijselijk zijn mond.

Kees Tol: ‘Vandaag zat veel mee en was onze tegenstander goed bezig. Ze scoren een zuivere goal, zeg ik eerlijk. Bij hun geeft hij ook nog rood. Hij gaf het toe bij ons en bood zijn verontschuldiging aan. We moesten vandaag minimaal een punt binnenhalen om niet verder achterop te raken. Het zijn er drie geworden en dat is mooi. Er zijn wat nieuwe spelers waaronder mezelf. Dat is wennen, maar het gaat steeds beter. We hebben vandaag weer een goede stap gezet.’

Tekst: Hennie van de Weerd

 

 

  • Ter Leede
  • Henk Wisman
  • Jeffrey Bok
  • Spijkenisse
  • Peter Wubben

Geef jouw reactie