KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ass afdeling Noordwijk gaat voor nieuwe start

In de tijd voor corona kende vv Noordwijk een afdeling waarin jongeren tussen 7 en 18 jaar met een autistisch spectrum stoornis als volwaardig lid van de vereniging iedere week trainden en op zaterdag regelmatig wedstrijden speelden tegen andere ASS teams. Het laatste ‘coronaloze’ jaar waren zelfs twee teams in de ASS competitie actief.

De ASS afdeling bestaat nog, maar het aantal jongeren dat lid is, is afgenomen. Vooral de oudere leden konden vanwege de beperkingen i.v.m. corona weinig doen, waardoor zij de motivatie om lid te blijven verloren. Op dit moment probeert Noordwijk een nieuwe start te maken met de ongeveer 10 jongeren die al lid zijn of interesse hebben in voetbal. Zij zijn allemaal tussen de 8 en 12 jaar, trainen op woensdagavond van 18.15 tot 19.30 uur en spelen nog geen wedstrijden tegen andere ASS teams. Dit laatste vanwege de coronabeperkingen, maar ook omdat nog niet alle voetballers dat aan kunnen.

De ASS afdeling staat open voor jongens en meisjes tussen 7 en 18 jaar die het leuk vinden om te voetballen, maar zich niet happy voelen in een regulier team. Dat kan zijn vanwege een autistisch spectrum stoornis of vanwege een andere redenen. Er kan vrijblijvend meegetraind worden om ‘proef te draaien.’

  • VV Noordwijk
  • ASS voetbal

Geef jouw reactie