KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Pancratius slaat munt uit Energy Battle

De Energy Battle van de gemeente Haarlemmermeer heeft RKSV Pancratius een bedrag van circa €114.000,- opgeleverd. Dit bedrag betaalde de voetbalvereniging uit Badhoevedorp jarenlang teveel aan de energieleverancier.

Het is voor Pancratius een onverwachte meevaller, die zonder de Energy Battle waarschijnlijk pas veel later aan het licht was gekomen. Hoe kwam het zover? Gedurende vele jaren betaalde Pancratius voor twee elektriciteitsaansluitingen. Eén aansluiting was al jaren geleden opgeheven, maar daarvan bracht energieleverancier Nuon wel jaarlijks een geschat verbruik in rekening bij de voetbalclub.

Bestemming
‘We willen aan de overkant van de Schipholweg een nieuw sportcomplex bouwen. Het wordt een zelfvoorzienend sportcomplex. Wat ons betreft wordt dat het mooiste van Nederland. Het wordt ‘state of art’ met zonnepanelen en energieopslag waarbij we geen energieleverancier meer nodig hebben ‘Ook is er nu geld om het bestaande derde veld alsnog van LED-verlichting te voorzien. Deze gaat straks gewoon mee in de verhuiswagen.’, laat penningmeester Willem Hofmeester op de site van de gemeente Haarlemmermeer weten.

Energy Battle
Ondertussen loopt de eerste ronde van de Energy Battle, winnaar van het Groenste idee van Haarlemmermeer, op z’n eind. Op woensdag 29 november zal wethouder John Nederstigt tijdens een feestelijke bijeenkomst de grootste bespaarder van de Energy Battle onthullen.

 

  • Pancratius
  • Energy Battle

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement