KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Soomer stopt om gezondheidsredenen bij HBC

Soms zijn er belangrijkere dingen dan het winnen van een wedstrijd, kampioen worden of wat dan ook. De gezondheid van jezelf en mensen om je heen staat altijd op één. Soms moet je keuzes maken op basis van verstand, en niet op basis van gevoel. Soms moet je verplichte keuzes maken, omdat dat het beste is. Zo ook Wouter Soomer (29). Voor de derde keer in zijn tweede periode bij HBC sloeg het noodlot toe. Weer zware schade in zijn knie. Luisterend naar de specialisten heeft Soomer besloten te stoppen met voetbal, in belang van zijn eigen gezondheid. Een wijs besluit. Maar wel een enorme aderlating. Voor HBC, maar vooral voor zichzelf. Ploeggenoot en vriend Bram Verhage wil graag met onze lezers terugblikken op zijn loopbaan.

Heel veel jongens dromen van een carrière zoals de nu 29-jarige Soomer heeft gehad. Soomer begon met voetballen bij zijn club HBC. Al snel wist men dat deze jongen bijzonder goed kon voetballen. De eerste club die dat zag was HFC Haarlem. Terwijl Soomer nog tweede jaars E-pupil was, voetbalde hij in Haarlem D2. Juist, met jongens van een jaar ouder. Lang zat hij niet in dit team, want Ajax zag ook zijn voetballende kwaliteiten en verleidde hem richting Amsterdam te komen. Tot de C-junioren voetbalde Soomer bij Ajax, waarna hij terug ging naar Haarlem B1. Het jaar ‘09-‘10 was het laatste jaar van Haarlem, want de club ging failliet.

FC Utrecht besloot hem vervolgens op te pikken. Zijn eerste jaar bij Utrecht was zijn beste periode uit zijn carrière. Soomer speelde in het jaar 2010 bij Utrecht 0-17 en werd dat jaar tevens geselecteerd voor Oranje 0-17. Soomer werd bestempeld als op dat moment de beste linksback van zijn leeftijdscategorie. Bij Oranje speelde Soomer dat jaar met onder andere Memphis Depay, Karim Rekik, Kongolo en Yassin Ayoub. Soomer was erg populair en kon kiezen voor een langer verblijf in Utrecht of een transfer richting PSV. Uiteindelijk werd Soomer na 1 jaar verkocht aan PSV en tekende zijn contract bij de club uit Eindhoven. Hier speelde de linksback tweeënhalf seizoen, waarna hij een half jaar voetbalde voor Jong FC Utrecht.

Helaas kwam het niet tot een definitieve doorbraak in het betaalde voetbal. Soomer ging een jaar voetballen op amateurbasis bij Telstar. Hierna besloot hij te kiezen voor een maatschappelijke carrière en de stap richting de amateurs van FC Rijnvogels te maken. Waarna hij in seizoen ‘18-‘19 de stap richting de club besloot te maken waar hij altijd een bijzonder gevoel bij had: HBC. Mede dankzij Soomer promoveerde HBC in een aantal jaar richting de vierde divisie. De club gaat hem niet allen als voetballer, maar ook als persoon missen. Zo stond Soomer bekent om zijn geweldige gevoel voor humor.

 

  • HBC
  • Heemstede
  • Wouter Soomer

Geef jouw reactie