KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

De oude garde van Overbos

Met 1986 als oprichtingsjaar is SV Overbos een relatief jonge vereniging. Door de sterke groei van Hoofddorp was er op dat moment dringend behoefte aan een nieuwe (voetbal)club en daarin werd voorzien. Toch kun je ook bij Overbos spreken van een oude garde. Met Johan Minkes, Leo Overbeek, Arno Rijnbeek en Wendy Brink spraken we over het heden, verleden en de toekomst van hun club die recent de 35-jarige leeftijd bereikte.

Dat ze alle vier ruimschoots hun sporen voor Overbos hebben verdiend, wordt al snel tijdens het gesprek duidelijk. Leo Overbeek was zeven jaar hoofdtrainer en daarnaast ook nog assistent bij het vlaggenschip en jeugdtrainer. Thans zit Overbeek in de accommodatiecommissie, verricht hij waar nodig hand- en spandiensten en runt hij samen met Klaas Bonnes de kantine. Een belangrijke man dus voor de club, maar zelf blijft Leo bescheiden. ‘Dat is helemaal niet nodig’, zo vinden de andere drie. Johan Minkes is het langst spelend lid van de club. Dat doet hij al sinds 1987 en zijn voetbalschoenen zijn nog steeds in gebruik. Minkes speelt in Veteranen 2 (45-plus) en nog altijd op een heel veld. De sportieve prestaties zijn al lang niet meer leidend. Minkes: ‘Ik ben een fervent fan van de derde helft. Dat is echt het belangrijkste.’ Verder was hij nog een blauwe maandag actief in het bestuur, maar dat bleek niet echt zijn ding voor de geboren Fries. Uit de beginjaren van de club heeft hij nog wel een kleine anekdote. ‘We hadden toen nog een houten bouwkeet en kleedkamers.in de kantine hingen houten balken, waar we in een lollige bui weleens Tarzannetje aan speelden. En als je in de kleedkamers te hard op de grond stampte dan zakte je wel eens door de vloer. Sportieve hoogtepunten van Minkes waren de 2 kampioenschappen met het vriendenteam: Zondag 3.

Groot in meiden-/vrouwenvoetbal
Wie de vereniging Overbos wat beter kent, weet dat meiden-/vrouwenvoetbal een zeer prominente plek inneemt. Een afgevaardigde van deze afdeling mag dan ook zeker niet ontbreken. Wendy Brink is terecht trots op waar de vereniging op dit gebied staat. Zelf stond ze tijdens haar actieve loopbaan 2 jaar in het doel van dames 1, ook was ze trainer en leider en thans coördineert ze bij de jongens de onderbouw. Samen met haar schoonzus zet ze zich ook al jaren in om het Han Brink toernooi voor meisjes- en vrouwenvoetbal terug op de kalender te krijgen en aan het eind van het seizoen is het eindelijk zover. Liefst twee dagen zal het complex van SV Overbos volledig in het teken staan van deze categorie en daar kijkt Brink enorm naar uit. Harmonie, gezelligheid en elkaar helpen zijn volgens haar de woorden waar Overbos voor staat.

Het volledige artikel is te lezen in de maarteditie van 433 die volgende week verschijnt. Mis hem niet!

Fotobijschrijft: Van links naar rechts Arno Rijnbeek, Leo Overbeek, Wendy Brink en Johan Minkes.

  • SV Overbos

Geef jouw reactie