KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Piramide jeugdvoetbal ondergaat aanpassingen

Vanaf het seizoen 2019-2020 gaan er wat zaken veranderen in de voetbalpiramide voor het jeugdvoetbal. Spelers hebben zo de mogelijkheid om op hun eigen niveau te spelen. De KNVB ziet een grote groei van de even competities en verschuiving vanuit de oneven competities naar de even competities. Hierdoor zijn de competities en regelgeving niet meer passend en dat komt niet ten goed aan het plezier van de voetballer. Ook wordt gesignaleerd dat clubs steeds vaker de behoefte hebben aan meer flexibiliteit om teams op een hoger niveau vrij in te schrijven.

In de JO13, JO15, JO17 en JO19 worden de volgende veranderingen doorgevoerd. 1. De eerste klasse wordt B-categorie, waardoor er meer mogelijkheden voor clubs en teams ontstaan voor het (uit)lenen van spelers en het verplaatsen van wedstrijden. 2.Vrije inschrijving vanaf de hoofdklasse en lager. 3. Spelen in twee reeksen in de hoofdklasse en lager, waardoor herindelen mogelijk is.

In de categorieën JO14, JO16, JO18 worden de volgende aanpassingen gedaan. 1. Er wordt een landelijke divisie en hoofdklasse in de A-categorie in elk district toegevoegd. 2. Er komt vrije inschrijving vanaf de hoofdklasse en lager. 3. Inschrijving in de landelijke divisie alleen op basis eindstand van speelniveau van de desbetreffende lichting JO13, JO15 en JO17 (speelniveau meegeven, minimaal divisieniveau).

Biologische dispensatie
Voor de A-categorie t/m JO16 wordt het mogelijk om op basis van lichaamslengte dispensatie aan te vragen voor een leeftijdscategorie jonger. Nadere informatie over de manier van aanvragen en de voorwaarden, volgt in een later stadium. Uiteindelijk beoogt de KNVB met deze veranderingen te bereiken dat meer spelers de mogelijkheid hebben om op hun eigen niveau te spelen. Ook dragen de wijzigingen bij aan het oplossen van het lichtingenprobleem.
Bron: KNVB

  • Jeugdvoetbal
  • voetbalpiramide

Geef jouw reactie