KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Zwanenburg eerste club Haarlemmermeer met clubkadercoach

Zwanenburg start als eerste voetbalclub in Haarlemmermeer met Clubkadercoach via Team Sportservice Haarlemmermeer. Steeds meer verenigingen zien de meerwaarde van het structureel begeleiden van hun trainer-coaches.

Maar waar begin je? Hoe werkt dat precies? En hoe zorg je dat het opleiden en begeleiden van trainer-coaches op de club een normaal verschijnsel wordt? Daar kan de clubkadercoach bij helpen. 
Aankomend seizoen zal in de jeugdopleiding Zwanenburg gestart worden met trainingen via de Justin Ruijter Academy in samenwerking met trainers vanuit Zwanenburg. Gezamenlijk zetten wij daarin in de gehele jeugdopleiding de volgende stappen.

Ook in de pedagogische en didactische begeleiding van trainers en coaches en spelers wil Zwanenburg een stap zetten naar een betere sportcultuur. Hierin gaan wij samenwerken met Team Sportservice Haarlemmermeer. Een bekend gezicht binnen de Haarlemmermeer met nu ook Clubkadercoaching.

Het belang van clubkadercoaching
De Clubkadercoach is hiermee een belangrijke sleutel is voor het verkrijgen van meer vitale sportverengingen met een positieve sportcultuur. Clubkadercoaching (opzetten van trainersbegeleiding) heeft dan ook een prominente plek in het Nationaal Sportakkoord; daarbij wordt nadrukkelijk ook de relatie gelegd naar de uitbreiding van de buurtsportcoachregeling. De inzet van buurtsportcoaches op verenigingen past tegelijkertijd bij één van de belangrijkste beleidspunten van de sport op dit moment: het normaal maken van de inzet van professionals bij het verstevigen van de sportinfrastructuur in Nederland.

Waarom is trainersbegeleiding belangrijk?
Trainer-coaches spelen een cruciale factor in het sportplezier van kinderen. Een trainer-coach heeft niet altijd een trainersopleiding gevolgd en kan daardoor worstelen met de pedagogisch-didactische kant van het trainerschap. Hoe spreek je een groep sporters aan? Hoe houd je een groep sporters actief? Hoe zorg je dat ze iets leren? Maar vooral, hoe zorg je ervoor dat de sporters plezier hebben tijdens het sporten? Om trainer-coaches te helpen bij dit soort uitdagingen is het van belang hen goed te begeleiden Bij Zwanenburg hebben enorm veel zin in het nieuwe voetbalseizoen en kijken uit naar de samenwerking met alle partijen.

  • Zwanenburg
  • Team Sportservice
  • clubkadercoach

Geef jouw reactie