Uit de regio

Kuipers haalt top tien op WK, Green valt uit met blessure

Voor de tweede keer in de geschiedenis van de FootGolf-sport staat een wereldkampioenschap op het programma. Gisteren werd in Buenos Aires (Argentinië) de finaledag van de individuele competitie gehouden. Hoofddorper Jim Kuipers eindigde als zevende. Herman van Eekeres steeg door een sterke slotdag naar plaats 25. Collin Green moest op de slotdag de strijd met een blessure staken.

Op de finaledag waren enkel de beste 144 spelers op de baan aanwezig. In omgekeerde volgorde gingen de spelers de baan op, waardoor de grootste kanshebbers aan het einde van de dag finishten. De beste speler van het team, Collin Green, werd met een blessure door een ambulance afgevoerd waardoor zijn naam doorgestreept kon worden in het klassement. Jim Kuipers nam echter de rol als teamcaptain met verve op zich. Halverwege zijn ronde leek een zilveren medaille haalbaar. In zijn strijd naar een goede score pakten enkele risico’s echter niet gelukkig uit. Björn Bulk was gedurende het toernooi ziek geworden, maar wist zijn positie aan de rand van de top tien knap vast te houden. Derde man in de top van het klassement is de nationaal kampioen van 2012, Simon Wetzel. Met een alsmaar stijgende vorm wist hij dagelijks te stijgen in het klassement. De 50-jarige Herman van Eekeres wist zich als vierde Nederlander de top 25 binnen te spelen.

Het Nederlands team kan tevreden zijn met de vier top 25 noteringen en de bronzen medaille in het landentoernooi. Het volgende belangrijke mondiale toernooi, genaamd de Capital Cup, is van 2 tot en met 5 juni in Velsen-Zuid (nabij Amsterdam).