KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Trainer Spruijt wil omhoog met zondag vierdeklasser RCH

Stephan Spruijt heeft een nieuwe club als eindverantwoordelijke voor volgend seizoen gevonden. De 53-jarige Lissenaar gaat zondag vierdeklasser RCH trainen. Daar wordt hij herenigd met Carlo de Keizer. Keizer is momenteel de assistent van de vertrekkende coach Richard Hogervorst.

Spruijt en Keizer kennen elkaar door en door omdat ze samen bij RCH in de selectie speelden. In het seizoen 88/89 werden Spruijt en Keizer amateurkampioen van Nederland. In dat team speelde ook de vertrekkende coach Hogervorst. Spruijt en de Keizer speelden ook bij FC Lisse. Ook bij FC Lisse had de lange verdediger succes. In 1997 pakte hij met FC Lisse de titel in de hoofdklasse door Scheveningen na verlenging met 4-3 te verslaan. Beide ploegen waren gelijk geëindigd na de regulaire competitie en was een beslissingswedstrijd noodzakelijk. Spruijt scoorde vlak voor tijd de 3-2 en leek de winst binnen. Maar Scheveningen speler John Blok scoorde iets later de 3-3. In de verlenging trok FC Lisse aan het langste eind door een benutte strafschop.

Zevende club
Spruijt gaat zijn 16e jaar in als coach. In 2001 begon hij bij SV Zevenhoven. Daarna volgden Foreholte, DSOV, Van Nispen, FC Lisse en Warmunda. RCH uit Heemstede wordt zijn zevende club waar hij voor een jaar heeft getekend.

Hereniging
Spruijt wordt dus herenigd met zijn oude maatje De Keizer. Je kunt het uniek noemen. Twee fanatiekelingen bij elkaar. De Keizer was vroeger als speler geen doetje en Spruijt al evenmin. Wat vindt Spruijt er zelf van eigenlijk om met De Keizer samen te gaan werken. ,,Ja geweldig, Daar kijk ik echt naar uit. Ik ben al bij de club wezen buurten en gelijk valt het op dat de trouwe supporters van vroeger er nog altijd staan. Ondanks dat RCH in de vierde klasse speelt maakt dat voor hen niets uit.’ Spruijt is niet bang om de uitdaging aan te gaan om RCH naar een hoger plan te loodsen. ‘Natuurlijk wordt dat een hele klus, maar daar ligt wel de uitdaging voor Carlo en mezelf. Wij zijn van het credo, ‘Niet lullen maar poetsen.’ RCH hoort qua geschiedenis gewoon hoger te voetballen. Ik ben al een paar keer wezen kijken zowel bij het eerste- als bij het tweede team. Straks mag ik het zelf gaan doen en heb er veel zin in. Lekker met die gasten twee keer in de week lekker fanatiek trainen en dan zondag er tegen aan.’

Sabbatical
‘Het was goed voor mij dat ik een sabbatical had dit seizoen. Al kwam dit noodgedwongen doordat FC Lisse zondag ermee stopte. Maar ik had de rust wel nodig. Vorig jaar was natuurlijk wel wat teleurstellend en had ik er veel meer van verwacht. Ik kon daar niet goed mee omgaan. Ik ben natuurlijk soms te fanatiek. Ik heb en kan de accu dit jaar opladen en kan elke zondag lekker ontspannen naar sommige oude ‘cluppie’ gaan kijken. RCH komt voor mij op het goede moment.’

Tekst: Hennie van de Weerd

  • Stephan Spruijt
  • FC Lisse
  • RCH

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement