Uit de regio

Pancratius F8 sterk en talentvol team

In de eerste helft van het seizoen viel er voor verschillende jeugdteams van de voetbalverenigingen in Haarlemmermeer een kampioenschap te vieren. 433 Magazine biedt de regionale helden van de toekomst graag een podium aan op haar website. Komende weken is te lezen welke teams allemaal de najaarstitel in de wacht sleepte. Dit keer de F8 van RKSV Pancratius.

Negen spelers uit geboortejaar 2009, waarvan de jongste speler net 6 jaar is geworden, vormen dit seizoen de F8 van Pancratius. Voor de club is dit het eerste F- team dat zo jong in de competitie speelt. Eerst werden er een aantal vriendschappelijke wedstrijden gespeeld om aan de grote van het veld en aan elkaar te wennen. Al snel bleek dat dit een sterk talentvol team is. Daarna de startte de competitie.

Negen jongens, die ongeacht het behoorlijke leeftijdsverschil en het fysieke verschil met de tegenstanders, blijven knokken. Zo wonnen ze op 1 na, alle wedstrijden met meestal ook een mooi doelpuntensaldo. Het beslissende treffen met ZSGOWMS was een spannende en sportieve strijd tegen twee jaar oudere kinderen. In een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend was, werd met 3-2 gewonnen en dat zorgde voor grote blijdschap. De F8 speelt nu een klasse hoger.